Rusya'dan Şok IŞİD ve MOSSAD İddiası

Rusya'dan Şok IŞİD ve MOSSAD İddiası

Kobani son dakika haberlerine göre IŞİD yediği ağır darbenin ardından kenti topa tuttu, Kobane silah sesleriyle uyandı bomba iddia ise Mossad ile ilgili, işte kentte son durum...

IŞİD’in saldırısı altındaki Rojava’nın Kobani kentinde güne karşılıklı top atışlarıyla başlandı. IŞİD mensuplarının, Kürt güçlerinin kontrol ettiği bölgelere üç kez havan topuyla saldırdığı haber veriliyor.

Peşmerge Güçleri de örgüt mevzilerine top ateşi açarken, kentin üç cephesinden de silah sesleri geliyor.

Koalisyona ait savaş uçakalrı dün kentte 7 hava saldırısı gerçekleştirirken, bugün ise keşif uçuşları yapılıyor.

IŞİD VE MOSSAD İLE İLGİLİ BOMBA İDDİA

Güne damgasını vuran IŞİD iddiasını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yardımcılarından Aleksander Prokhanov dile getirdi.

İran’ın Press TV kanalına açıklamalarda bulunan Aleksander Prokhanov, IŞİD yönetiminin MOSSAD tarafından eğitildiğini öne sürdü.

IŞİD’in ABD’nin Ortadoğu politikalarının yan ürünü olduğunu söyleyen Prokhanov,“IŞİD, ABD’nin elinde olan bir araçtır” dedi.

IŞİD'İN ASIL HEDEFİ İRAN VE RUSYA

ABD’nin Avrupa’ya, “Eğer biz müdahil olmazsak IŞİD size zarar verir” dediğini ifade eden Rus yetkili, IŞİD’in ana hedefinin ise Rusya ve İran olduğunu iddia etti.

Prokhanov, “IŞİD, geçtiğimiz günlerde Çeçenistan’da bize saldırdı. Ayrıca örgütün ideolojisinde İran’da ya da Ortadoğu’daki diğer Müslüman ülkelerde bulunan İslami uygulamalarla alakalı birşey bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

Prokhanov, “ABD ve İsrail’in aynı olduğunu, ikisinin de IŞİD gibi terörist grupları desteklediğini” sözlerine ekledi.

IŞİD EMİRİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Kobani'de IŞİD aylar sonra en ağır darbeyi dünkü hava saldırısında yemişti. Örgütün Kobani emirlerinden Cundullah Çiçani ile birlikte 25 IŞİD militanı öldürüldü. 
kobani-çatişmalar.20141209103558.jpg
Ağır darbe yiyen IŞİD'in geri çekilmeye başladığı bildirilmişti. Ancak örgüt bugün yeni bir saldırı başlatarak kolay kolay Kobani'den çıkmayacağını gösterdi. 

Kobani savaşı 5 gün sonra 3. ayını dolduracak. Ancak henüz IŞİD karşısında kesin zafer elde edilebilmiş değil. 

IŞİD'İN KOBANİ BİLANÇOSU

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR),  geçen 3 aylık zaman diliminde IŞİD örgütünün bin 400 kayıp verdiğini açıkladı.

Raporda, IŞİD saldırılarında 471 YPG elemanı ile 17 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçısının öldüğü bilgisi de verildi. 

SAVAŞ 3 AYINI BİTİRMEK ÜZERE
 
işid-ve-kobani-haritasi.jpg
IŞİD, 14 Eylül’de Rojava’nın Kobani kentine saldırılara başlamıştı. Binlerce Kobanili Kürt, saldırılardan kaçıp Urfa’nın Suruç ilçesine sığınmıştı.

Koalisyona ait savaş uçakları, 28 Eylül’den bu yana Kobani’deki IŞİD unsurlarını bombalıyor.

31 Ekim’de Kürdistan Peşmerge Güçleri’nden 150 kişilik birlik, ağır silahlarla Kobani’ye girmişti. 2 Aralık’ta görev değişimi yapan peşmerge, ikinci bir 150 kişilik birlikle Kobani’de savaşmaya başlamıştı.

Kobani’de IŞİD’le savaşı, 5 gün sonra 3’üncü ayını dolduracak. 

kobani-kent-haritasi-işid-ve-ypg.jpg
Kobani kent haritasına göre çatışmaların olduğu yerler

O GECE KOBANİ DÜŞEBİLİRDİ!

Görevi 2 Aralık'ta yeni birliğe devrederek Erbil'e döndükten sonra Kobani'de yaşadıklarını aktaran Peşmerge Güçleri Kobani Destek Gücü Komutanı Tümgeneral Abdulkahar Mecid ise, "O gece yetişmeseydik Kobani Düşebilirdi" diyerek ilginç bilgiler aktardı. 

BARZANİ SABAHA KADAR UYAMADI

Peşmergelerin Kobani'ye geçiş yaptığı gece Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin sabaha kadar uyumadığını ve gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Mecid, YPG'lilere gece görüş dürbünü ve keskin nişancı tüfekleri verdiklerini söyledi.

KAPALI YERDE TUTULDUK

Birinci peşmerge grubunun Kobani'ye geçişi ve sonasında yaşananları anlatan Peşmerge Güçleri Kobani Destek Gücü Komutanı Tümgeneral Abdulkahar Mecid, Urfa’nın Suruç ilçesinde güvenlik güçleri tarafından 24 saat kapalı bir binada tutulduklarını belirterek, "Türk yetkililer, Başkan Barzani ve Peşmerge Bakanı’yla irtibata geçerek durumun ciddiyeti hakkında bilgi verdi. Bizi ziyaret eden HDP milletvekilinin telefonuyla önce Başkan Barzani sonra Peşmerge Bakanı’yla irtibata geçtim. Başkan Barzani, ‘bir saat daha bekleyin’ dedi. Görüşmeden sonra Urfa Valisi ziyaretimize geldi” dedi.

MİT İLE SINIRA GİTTİK
kobani-peşmerge.20141209104210.jpg
Mecit, diplomatik sorunların giderilmesi sonrasında 29 Ekim’de Ankara’dan gelen üç MİT mensubu ve Urfa Jandarma Komutanı’yla beraber durum incelemesi yapmak üzere sınıra gittiklerini söyledi. IŞİD’in, Murşitpınar Sınır Kapısı’na 300 metre mesafedeki bir noktaya keskin nişancılar yerleştirdiğini ifade eden Mecit, “Sınır kapısını kullanmamız istendi. Urfa Valisi’yle yapılan görüşmeler ve incelemelerden sonra belirlediğimiz bir bölgeden girmek istedik” diye konuştu.

KURBAN KESEREK KUTLADIK
 
Açılan tel örgülü yoldan 31 Ekim’de Kobani’ye giriş yaptıklarında Barzani’nin kendisini aradığını ve o gece hiç  uyumadığını kaydeden Peşmerge Komutanı Mecid, “Kente girdiğimiz gece saat 00:00’den Sabah saat 10:00’a kadar, YPG savaşçılarla birlikte IŞİD’e karşı savaştık. O gece yetişmeseydik, Kobani düşebilirdi” diye konuştu.