Rusya'dan Ermenistan'a Hava Desteği

Rusya'dan Ermenistan'a Hava Desteği

Rusya ve Ermenistan arasında ortak hava savunma sistemi kurulması anlaşması imzalandı

Rusya Federasyonu ve Ermenistan arasında ortak hava savunma sistemi kurulması yönünde anlaşma imzalandı.
Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) savunma bakanları toplantısına katılmak için Moskova'da bulunan Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan ile görüştü.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede 2016 yılında yapılması planlanan ortak askeri faaliyetler müzakere edildi.
Rus Bakan Şoygu, 2015 yılı için düşünülen ortak eylem planının tam olarak uygulandığını, ortak tatbikatların gerçekleştirildiğini, Ermeni askeri uzmanların eğitildiğini, Rus harp okullarına daha fazla Ermeni subayın gönderildiğini bildirdi.
Ohanyan ise Ermenistan'a askeri alanda gösterilen destek için Rusya'ya teşekkürlerini ileterek, "Gönderdiğiniz bir takım askeri ürünler için teşekkür ederim. Bu ürünler bizim için büyük önem taşıyor" dedi.
Rusya ile Ermenistan arasındaki 2015 yılı ortak askeri eylem planını hatırlatan Ohanyan, iki ülke arasında bugüne kadar böyle dolgun eylem planı olmadığını kaydetti.
Görüşme sonrasında Şoygu ve Ohanyan, Rusya ve Ermenistan arasında Kafkasya bölgesinin kolektif güvenliğinin sağlanması adına ortak hava savunma sistemi kurulmasına yönelik anlaşmaya imza attı.
Geçtiğimiz günlerde Gürcistan Savunma Bakanlığı yetkilileri, Rusya'nın Gürcistan'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'ya "İskender" füze sistemleri gönderdiğini öne sürmüştü