Rusya'da imama Bombalı Suikast

Rusya'da imama Bombalı Suikast

Rusya Federasyonuna bağlı İnguşetya Cumhuriyetindeki bir cami yakınında patlama meydana geldi. Bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 4 kişi yaralandı. Saldırıda imam Hamzat Çumakov'aun hedef alındığı belirtildi.

Rusya Federasyonuna bağlı İnguşetya Cumhuriyetindeki bir cami yakınında meydana gelen patlamada 4 kişinin yaralandığı bildirildi.
İnguşetya güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada, Nazran kentinin Nasırkortovsk camisi yakınlığında cuma namazı sonrasında bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucu patlama meydana geldiği belirtildi.
Suikast girişimi iddiası
Patlamanın, Nasırkortovsk camisi imamı Hamzat Çumakov'un aracının geçtiği sırada meydana geldiği ve patlamada, içlerinde Çumakov'un da bulunduğu 4 kişinin yaralandığı kaydedildi. Yerel kaynaklardan yapılan açıklamada, patlamanın, Hamzat Çumakov'a karşı yeni bir suikast girişimi olarak değerlendirildiği belirtildi.
Nasırkortovsk camisi imamı Çumakov'a karşı 5 yıl önce de bir saldırı düzenlenmiş ve arabasına konulan bomba düzeneğinin patlaması sonucu ağır yara alan Çumakov uzun süre tedavi görmüştü.