Rusya'da başörütüsüyle engellendi, dışarıdan üniversite kazandı

Rusya'da başörütüsüyle engellendi, dışarıdan üniversite kazandı

Rusya'da başörtüsü nedeniyle yöneticilerin baskılarına maruz kalan Müslüman genç kız, eğitimine evinden devam etti ve ilahiyat fakültesini dışarıdan kazandı

Rusya'nın Stavropol bölgesinde başörtülü olduğu için eğitim hakkı engellenen genç kız, açıktan okul bitirerek ilahiyat fakültesini kazandı. 

Ülkede Müslüman öğrencilerin başörütüleriyle okumalarını istemeyen yöneticilerin baskısına maruz kalan Müslüman kız öğrenciler, eğitimlerine evde devam ediyor. 

Irgakly kentinde ortaokul öğrencilerinden biri olan Alina Süleymanova da, baskılar sonucu eğitimine evden tamamlamaya karar verdi ve okulu dışarıdan tamamlamayı başardı. Süleymanov, Pyatigorsk Devlet Dil Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandı. 

Kavpolit.com internet sayfasına bir demeç veren Süleymanova, yaşadığı zorlukları şöyle anlattı:

"Ben 7. sınıftan başlayarak okuluma başörtüsü takarak gittim. Bu durum eğitimimi hiçbir şekilde etkilemedi ve ben başörtüsünden dolayı okulumda başarısız olmadım. Ben Stavropol bölgesinde Müslüman kızların baskılardan dolayı başörtülerinden vazgeçtiklerini hiç duymadım.  Bize yapılan haksızlıklardan sonra ben laik toplumlarda din konusunda uzmanlığı olanlara insanların ihtiyacı olduğunu fark ettim. Onun için İlahiyat fakültesinde okumaya karar verdim. Benim hayalim İslam dininde yetkin bir uzman olmak. En azından bir okulda ya da medresede çocuklara dinimizin temellerini öğretmektir.

DÜNYA BÜLTENİ