Rusya Yeni Yaptırım Paketi Hazırlıyor

Rusya Yeni Yaptırım Paketi Hazırlıyor

Türkiye ile Rusya arasındaki gerilim giderek artarken Moskova'nın yeni bir yaptırım paketi üzerinde çalıştığı öğrenildi

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan 'uçak krizi' sonrası, Rusya’nın tek taraflı uygulamaya koyduğu yaptırımların genişletileceği açıklandı. Yeni yaptırım paketinin ağırlıklı olarak hizmet sektörünü kapsayacağı ifade ediliyor.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yaptırım listesi genelde hizmet sektörünü kapsıyor. Rusya hükümetinin ek yaptırım paketi hazırladığını Kommersant gazetesi duyurdu.

Kararnamenin taslak metnini okuduğunu duyuran Rus gazetesi, "Ek yaptırımlar Rusya’nın devlet ve özel sektör olarak Türkiye’den hizmet satın almasına neredeyse tamamen yasaklıyor. Rusya ile Türkiye arasında hizmet karşılığı tüm para transferi akışı durduruluyor.

İHALELERE KATILIMA YASAK

Yeni yaptırımlar turizm sektöründe otel işletmeciliği ve hizmetleri, ağaç sanayi sektörünü, Rusya devlet ve özel teşebbüslerin Türk firmalarıyla yeni hizmet anlaşmaları yapmasını, Türk şirketlerinin Rusya devlet kurumlarıyla özel şirketlerin açtığı ihalelere katılmasına yasak getiriyor.

Ayrıca Rusya’daki sivil havayolu şirketleri bundan böyle pilotlarını Türkiye’ye eğitim için göndermeyecek" şeklinde özetledi.