Rusya Yanukoviç'i Ukrayna'ya İade Etmeyecek

Rusya Yanukoviç'i Ukrayna'ya İade Etmeyecek

Başsavcı Yuriy Çayka, Ukrayna'daki yönetim karşıtı gösterilerden sonra geçen yıl ülkesini terk ederek Rusya'ya giden Viktor Yanukoviç'in iade edilmesine yönelik talebe olumsuz cevap verileceğini açıkladı.

Başsavcı Yuriy Çayka, Ukrayna'daki yönetim karşıtı gösterilerden sonra geçen yıl ülkesini terk ederek Rusya'ya giden Viktor Yanukoviç'in iade edilmesine yönelik talebe olumsuz cevap verileceğini açıkladı.

Çayka, Yanukoviç'in Kiev yönetimi tarafından siyasi nedenlerle takip edildiğini vurgulayarak, "Biz mutlaka Ukrayna Başsavcılığının iade talebini cevaplandıracağız. Ancak bu kişiler hakkında açılan davalar siyasi gerekçeli olduğu için iade cevabımız da olumsuz olacaktır" dedi.

Yuriy Çayka, Rusya mevzuatı ve uluslararası hukuk belgelerinin siyasi gerekçelerle haklarında dava açılan kişilerin iade edilmesini öngörmediğini söyledi.

Ukrayna Başsavcısı Vitaliy Yarema, 6 Şubat'ta Ukrayna meclis kürsüsünden Rusya Başsavcılığı'na seslenerek eski Devlet Başkanı Yanukoviç, eski Başbakan Nikola Azarov ve eski Maliye Bakanı Yuriy Kolobov'un Ukrayna'ya iade edilmesini istemişti.