Rusya: Uçaklarımız ABD sınırlarına uçmadı

Rusya: Uçaklarımız ABD sınırlarına uçmadı

Rusya Savunma Bakanlığı, stratejik bombardıman uçaklarının ABD kıyılarına kadar uçtuğu yönündeki Amerikan üst düzey askeri yetkililerinin iddialarını yalanladı.

nterfaks haber ajansına konuşan Rusya Savunma Bakanlığı üst düzey bir yetkili, Ukrayna'da yaşanan son gelişmeler bağlamında Rus stratejik bombardıman uçaklarının Pasifik Okyanusu üzerinde uçmadığını söyledi.

Rus askeri yetkili, “Rus askeri uçaklarının Pasifik Okyanusu'nun doğu kısmı üzerinde uçuşu ve Ukrayna'daki gelişmeler arasında bağlantı kurmak sırf coğrafyayı iyi bilmemekten kaynaklanıyor.” dedi.

Amerikan istihbarat uçaklarının Rusya'nın doğu sınırlarında sürekli keşif uçuşlarını yaptığını iddia eden Rus yetkili, “Bu uçuşlar Soğuk Savaş döneminden bu yana hiç azalmamıştır.” ifadesini kullandı. 

ABD Hava Kuvvetleri Asya-Pasifik Okyanusu bölgesi komutanı General Herbert Carlisle, daha önce yaptığı açıklamada Rus stratejik bombardıman uçaklarının Kaliforniya kıyılarına kadar geldiğini ve ABD'in Guam adası üzerinde uçtuğunu iddia etmişti.

ABD'li generalin iddiasına göre, Ukrayna olayları bağlamında Rusya gövde gösterisinde bulunmakla birlikte, bölgede istihbarat bilgilerinin de peşinde.