Rusya: Taliban ile   Görüşüyoruz

Rusya: Taliban ile Görüşüyoruz

Rusya'nın Kabil Büyükelçisi Mantytskiy, Taliban ile irtibat halinde olduklarını belirtirken ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, İran, Pakistan ve Çin'in de görüştüğünü iddia etti

Rusya'nın, Afganistan'daki siyasi temsilcilikleri ve Orta Asya'nın güvenliği için Taliban ile irtibat halinde olduğu bildirildi.
Rusya'nın Kabil Büyükelçisi Alexander Mantytskiy, başkent Kabil'de gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkesinin Taliban ile iletişim kurduğuna yönelik iddialarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
"Afganistan'daki siyasi temsilciliklerimiz ve Orta Asya'nın güvenliği için Taliban ile irtibat halindeyiz." diyen Mantytskiy, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, İran, Pakistan ve Çin gibi ülkelerin de Taliban ile irtibat halinde olduğunu öne sürdü.
Büyükelçi Mantytskiy, ABD'nin terörle mücadele konusunda Afganistan'da başarılı olamadığını savundu.
DEAŞ'ın Afganistan'da son günlerde artan etkinliğinden Rusya'nın tedirgin olduğunu dile getiren Mantytskiy, bu örgütün sadece Afganistan'ı değil belki Orta Asya'yı da tehdit ettiğini söyledi.
Afganistan'daki NATO birliklerinin başında bulunan Amerikalı General John Nicholson, daha önce yaptığı açıklamada, Rusya ve İran bağlantılarının Taliban'a bölgede istikrarı bozabilecek bir pozisyon oluşturabileceğini ifade etmişti.