Rusya Suriye'de  Askeri Gücünü Artırrıyor

Rusya Suriye'de Askeri Gücünü Artırrıyor

Rusya, Lazkiye'deki Humeymim üssünde konuşlu askeri kapasitesini yükselterek savaşa hazırladığı ifade edildi.

Rusya, Lazkiye'deki Humeymim üssünde konuşlu askeri kapasitesini yükselterek savaşa hazırladığı ifade edildi. Rus İzvestia gazetesine bilgi veren Rus Savunma bakanlığı kaynakları Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını daha etkili operasyonlar için güçlendirdiğini belirtti.

Humeymim üssünde SU24, SU30 gibi saldırı tipi savaş uçakları barındıran Rusya geçen haftalarda bölgeye daha fazla kara gücü yollamıştı. Bu gelişmenin yankıları sürerken Rus savunma bakanlığı kaynakları günlük sorti kapasitesi yüksek olan Su -25 SM-3 uçaklarının Humeymim üssüne konuşlanacağını açıkladı.

Kara Karga olarak adlandırılan SU-25 SM-3 tipi uçaklar Rusya'nın Suriye'de bombardımanlar için konuşlandırdığı SU-24'lerin iki katı bir saldırı kapasitesine sahip. SU-25'lerin gün içinde hedeflenen bölgeye 6 saldırı yapma kapasitesi bulunuyor.

Rusya'nın kullandığı Sukhoi tipi savaş uçakları mühimmat taşıma kapasitesi yüksek olan uçaklar olarak biliniyor. Bir sortide hedefine en az 3 atış yapabilen uçakların hava mücadeleleri açısından kendisini koruyabilecek şekilde tasarlandığı vurgulanıyor.

 

WhatsApp Image 2017-02-01 at 11.26.56