Rusya Suriye'de 51 Sivili Katletti

Rusya Suriye'de 51 Sivili Katletti

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarında 16'sı çocuk 51 sivili katlettiği öğrenildi.

AA'da yer alan habere göre, ÖSO'ya bağlı Tecemu İzze'nin saha komutanlarından Abdulrahal Sahal, yaptığı açıklamada, "Rusların Suriye'ye terör örgütü IŞİD'le mücadele gerekçesiyle müdahale ettiğini fakat uluslararası kamuoyunun desteklediği ÖSO'ya saldırdığını" söyledi.

"Putin yönetiminin Esed yönetiminden bir farkı yoktur" 

Rus savaş uçaklarının Suriye'de yaptığı katliama karşı uluslararası kamuoyunun gözünü ve kulağını kapattığını söyleyen Sahal, Bu saldırılarla Rus savaş uçaklarının isabetli hedeflerini vurmadığı, uçakların hedeflerine rastgele saldırdığını kaydetti.

Rus savaş uçakları Esed'in uçaklarından daha çok sivil öldürdüğünü vurgulayan Sahal,  "Rus savaş uçaklarının hedeflerinin isabetli vurmadığından dolayı çok sivil can kayıpları yaşandı. Rus savaş uçaklarının hava saldırılarında 16'sı çocuk 51 sivil yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerin hepsinin sivil olduğunu da belgeledik. Rusya'nın saldırılarında hiçbir silahlı muhalif yaşamını yitirmedi. Ölenlerin hepsi sivildi. Rusların Hama'nın Latamneh beldesinde saldırıdığı bölgede Zeytin bahçelerinde kalan siviller öldü" dedi.

''Rus yönetimi IŞİD'in Suriye'de nerede etkili olduğu iyi biliyor''

Rus savaş uçaklarının 3 yıl önce IŞİD'in terk ettiğini bölgerelere saldırdığını, Hama ve kırsalında terör örgütü IŞİD olmadığını ifade eden Sahal, şunları kaydetti:

"Rus yönetimi IŞİD'in Suriye'de nerelerde olduğunu çok iyi biliyor. IŞİD, Rakka ve Deyru'z Zor kentlerinde etkili. IŞİD, ne Hama'da ne de Humus'un kuzey kesimlerinde yer alıyor. İdlib'te ve Akdeniz sahili kesiminde de IŞİD yoktur. Rus Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları İdlib'te ABD'nin de destek verdiği Sukur el Cebel Tugayına ait bir eğitim kampına da saldırdı. Sukuru'l Cebel'de MOM'dan destek alan ılımlı muhalif gruplardandır. Rusya, terör örgütü IŞİD yerine Suriye'de ılımlı muhalif gruplara saldırıyor. Rus uçakları Humus'un Telbise ilçesinde terör örgütü IŞİD'le mücadele için özel olarak kurulan Ceyşu'l Tevhid ve Feyleku'ş Şam grubuna da saldırdı."

Rusya kamuoyunun gözünü boyamak için Rakka ve Deyru'z Zor'da sözde IŞİD merkezlerini vurduğunu söyleyen Sahul, Rusların gerçekleştirdiği saldırılarda dünyaya mahcup olduğu için Rakka ve Deyru'z Zor'da bazı yerleri vurduğunu aktardı.

Rus uçaklarının saldırılarında hiçbir IŞİD merkezin vurmadığını belirten Sahal, Rusya'nın Suriye'de kesinlikle IŞİD'le mücadele etmediğini söyledi.

'İran ve Hizbullah Suriye'de etkili olmadığı için Ruslar devreye girdi" 

Sahal, Rusya'nın, İdlib'in güneyi ile Hama'nın kuzeyindeki Sahl Gab ovasına kadar ilerleyen muhalif çatı birliği Fetih Ordusu'nun karşısında varlık gösteremeyen İran, Hizbullah milisleri ile rejime destek için geldiğini ifade etti.,

Sehl Gab'ta Curin beldesindeki İran, Hizbullah askeri eğittiğini anlatan Sahal,  "Burası Lazkiye ve sahil için çok önemli. Buranın düşmesi halinde sahil kapısı muhaliflere açılır. Rejim ve Rusya şimdi burayı kaybetmek istemiyor. İran ve Hizbullah Suriye'de muhalifler karşısında bir varlık gösteremedi.  Bir çok cephede yenilgiye uğradılar" ifadelerini kullandı.

''Cebel Türkmen ve Türkmen Dağında 12 Rus askeri öldürüldü''

Sahal, muhalif birliklerin, Cebel Ekrad ile Türkmen Dağında bulunan Rus askerinin bulunduğu yerlere havan ve cehennem toplarıyla saldırması sonucu 12 Rus askerin öldüğünü, 40 askerin de yaralandığını bildirdi.

Sahal, "Ruslar söz konusu dağların zirvelerinde yer alıyorlar.  Biz uluslararası kamuoyundan uçaklara karşı koyacak füze ve askeri mühimmat istiyoruz. Uluslar arası kamuoyu Suriye halkını ölüme terk etmemeli. Suriye'nin dostları Suriye halkının yanında olmalı. Rusya nasıl rejimin yanındaysa Suriye'nin dostları da Suriye halkının yanında olmalı. Biz dostlarımızı sahada değil, onlardan yardım bekliyoruz" diye konuştu.

''IŞİD rejimin kurduğu İran ve Rusya'nın desteklediği bir terör örgütüdür''

IŞİD rejimin kurduğu İran ve Rusya'nın da desteklediği bir terör örgütü olduğunu ifade eden Sahal, şu ifadelere yer verdi:

"IŞİD istihbarat birimlerinin oynadığı bir terör örgütüdür. Rejim, İran ve Rusya kurduğu terör örgütüne nasıl saldırabilir. IŞİD, Suriye devriminin kalbine saplanmış bir hançerdir. IŞİD devrime hiçbir şey katmadığı gibi her yeri yakıp yıktı. Rusya Suriye'ye IŞİD'le mücadele için değil, ılımlı muhaliflerle mücadele için geldi. İran, rejimin İdlib'te kaybettiği yerleri geri almak için sahaya indi fakat başarılı olmayınca bu kez Ruslar sahaya indiler.   Fetih ordusu ülkenin kuzeybatısında ilerlerken güneyde de Güney cephesine bağlı birlikler Doğu Guta'ya doğru ilerledi. Rejim artık girdiği her cephede yenilgiye uğruyordu. Rusya rejimi ayakta tutmak için Suriye'de olaylara müdahalede bulundu.  Ruslar Esed kurtarmak için gereken maddi yardımı İran'dan aldı."