Rusya NATO'ya Rest Çekdi

Rusya NATO'ya Rest Çekdi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan NATO'nun tatbikatına sert tepki geldi.

usya Dışişleri Bakanı Lavrov, Karadeniz'deki NATO tatbikatıyla ilgili "Gereken karşılığı vermek durumundayız" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ,NATO'nun Rusya sınırındaki askeri hareketliliğini artırmasına gereken cevabı vereceklerini söyledi.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "Rusya sınırı yakınlarında askeri hareketliliğin artırılması, NATO ile güven tazelenmesine katkı sağlamıyor. Biz buna gerekli karşılığı vermek durumundayız. Ancak bu tür problemlerin eşit ve karşılıklı saygı çerçevesinde çözüleceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Lavrov, İspanyol mevkidaşıyla görüşmelerinde yaptırım konusuna değinmediklerini belirterek, yaptırımların kendi kararları olmadığını ve Avrupa'dan bunu kaldırmaları yönünde talepte bulunmayacaklarını söyledi.

Rusya-İspanya ilişkilerinin yaptırımlar ve Ukrayna krizi nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Lavrov, birçok alandaki iş birliğinin askıya alındığını aktardı.

Lavrov, Ukrayna'da yaşanan gelişmelere değerek, Kiev yönetimini Minsk anlaşmasında yer alan maddeleri ağırdan alarak, temas grubu çalışmalarını dondurmaya çalışmakla suçladı.

Jose Manuel Garcia Margallo ise, Minsk anlaşmasının uygulanmaya başladığını kaydederek, Rusya'ya yaptırımların genişletilmesine gerek olmadığını ifade etti.