Rusya: Münih'te PYD Konuşulacak

Rusya: Münih'te PYD Konuşulacak

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, Almanya’nın Münih kentinde gerçekleşecek olan toplantının ana gündem maddesinin PYD olduğunu aktardı.

Sputnik'te yer alan habere göre: Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, 11 Şubat'ta Münih'te gerçekleştirilecek Suriye konulu zirvede, Kürt temsilcilerin Suriye görüşmelerine katılımının ele alınacağını açıkladı.

İsviçre'nin ev sahipliğinde düzenlenen Suriye görüşmelerine PYD'nin davet edilmemesinin yankıları sürerken, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, konunun Almanya'nın Münih kentinde 11 Şubat'ta gerçekleştirilecek zirvenin ana gündem maddelerinden biri olacağını belirtti. 

Bogdanov, “Bu konu hali hazırda görüşülüyor ve gelecek toplantının da ana gündem maddelerinden biri olacak” dedi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov da dün yaptığı açıklamada, Kürtlerin yer almadığı bir görüşmede çözüm sağlamanın zor olduğunu kaydetmişti.

'CENEVRE GÖRÜŞMELERİ ALTI AYDAN UZUN SÜREBİLİR'

Öte yandan Gatilov, dün akşam yaptığı açıklamada ise Cenevre'deki görüşmelerin altı aydan daha uzun sürebileceğine dikkat çekti. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura'nın "Müzakereler altı ay sürebilir" açıklamasına atıf yapan Gatilov, “Problemlerin karmaşıklığı nedeniyle çok katı son tarihlere kendimizi bağlamamalıyız. Eğer görüşmeler planlanandan daha uzun sürüyor ancak ilerleme de kaydediliyorsa, o zaman bu görüşmelere devam edilmesi mantıklı olacaktır” ifadelerine kullandı. 

Gatilov'un bu açıklamaları, Cenevre'de Suriye görüşmelerinde hükümet heyetinin başkanlığını yapan Suriye'nin BM elçisi Beşar Caferi ve Suriyeli muhaliflerin önemli isimlerinden Heysem Menna ile Kadri Cemil'le yaptığı görüşmelerin ardından geldi.