Rusya, Kuzey Kore ile ortak Tatbikat Planlıyor

Rusya, Kuzey Kore ile ortak Tatbikat Planlıyor

Rus Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Brezilya, Vietnam, Küba ve Kuzey Koreli muadilleri ile ilk karargâh müzakerelerini hazırlayıp gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı.

Askeri ve siyasi durumdaki değişikliklere uygun olarak Savunma Bakanlığı’nın uluslararası işbirliği önceliklerinin gözden geçirildiğini belirten Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Asya-Pasifik bölgesindeki geleneksel ortaklarla ilişkileri geliştirmenin perspektifli olduğunu söyledi.
 
Rusya Savunma Bakanlığı’nın kurul toplantısında konuşan Gerasimov, “Genelkurmay başkanlıkları arasındaki ilişkileri genişleterek Brezilya, Vietnam, Küba ve Kuzey Kore’nin savunma bakanlıkları ile karargah müzakerelerini hazırlamayı ve gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bir dizi ortak deniz ve hava tatbikatı ile kara ve havadan indirme birliklerinin tatbikatları düzenlenecek” dedi.
 
Gerasimov, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü ülkelerinin kolektif güvenliğinin artırılmasının ve BDT, Şanghay İşbirliği Örgütü ile AGİT kapsamında etkileşimin güçlendirilmesinin öncelikler olarak kaldığını ifade etti. Gerasimov, BRICS ülkeleriyle işbirliğini geliştirmeye devam edeceklerini kaydetti