Rusya Kırımın Elektriğini Kesti

Rusya Kırımın Elektriğini Kesti

Kırım’da 31 Aralık'tan itibaren Ukrayna'dan temin edilen elektrik akışı durduruldu. Ülkeye yeniden elektrik verilmesi halkın, topraklarını Ukrayna'nın parçası olduğunu kabullenmesi şart koşuldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, elektrik temini için Ukrayna ile sözleşme öncesinde Kırım'da bir anket yaptırılması talimatı verdi..
İnterfax haber ajansına göre, Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Kırım halkının iki seçenekten birini değerlendirmesi gerektiğini söyledi: Birinci soruda Kırım halkına ”Ukrayna’dan elektrik temini karşılığında Kırım ve Sivastopol’un Ukrayna'nın parçası olduğuna destek verirmisiniz?", ikinci soruda ise ”önümüzdeki üç ya da dört ay boyunca enerji kesintisinden kaynaklanan zorluklara hazır mısınız?" denilecek...
Kırım'ın Rus yanlısı yetkilileri konu ile ilgili kendi görüşlerini açıkladı. Kırım yönetimi başkanı Sergey Aksenov’a göre, Ukrayna’dan elektrik temini için ”Kırım Ukrayna’nın topraklarının parçasıdır” şartının kabul edilmesi mümkün değil.
Kırım'a Ukrayna’dan elektrik teminini öngören mevcut sözleşme 1 Ocak 2016 da sona eriyor. Kırım Enerji Bakanlığı 31 Aralık gecesi Ukrayna’nın yarımadaya elektrik akışını durdurduğunu açıkladı.