Rusya, 'Kara Harekatı'na mı Başlıyor?

Rusya, 'Kara Harekatı'na mı Başlıyor?

Rusya'nın hava operasyonları devam ederken gündemde kara operasyonu ihtimali de tartışılmaya başlandı...

Rusya'nın Suriye'de muhalif gruplara ve IŞİD'e yönelik düzenlediği operasyonların dünyada yankısı sürerken "kara operasyonu" seçeneği de tartışılmaya başlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zuabi, " Suriye hükümeti ihtiyaç duyulduğunu düşürürse, elbette kara operasyonları için müttefiklerinden yardım isteyebilir. Ancak ordumuz şu anda kendi başına kara operasyonları düzenleyebilecek durumda.'' dedi.

Sputniknews.com'da yer alan haber göre; Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zuabi, Şam hükümetinin gerekli olması hâlinde IŞİD'e karşı kara operasyonlarında müttefiklerinden yardım isteyebileceğini söyledi. Bu ifadeler Rusya'nın bir kara operasyonuna hazırlandığı yorumlarına neden oldu.

Zubi, Suriye ordusunun kara operasyonları için diğer ülkelerden yardıma ihtiyaç duyup duymadığına dair soruya şu yanıtı verdi:

"Elbette IŞİD'i yalnızca hava saldırılarıyla yenemezsiniz. Hava saldırılarının yanı sıra karadan operasyonlar da gerekli. Suriye ordusunun da bu alanda deneyimi var. Suriye hükümeti ihtiyaç duyulduğunu düşürürse, elbette kara operasyonları için müttefiklerinden yardım isteyebilir. Ancak ordumuz şu anda kendi başına kara operasyonları düzenleyebilecek durumda.''

'RUSYA'YA KAPILARIMIZ AÇIK'

Bununla birlikte Zubi, Rusya'dan Suriye'de yeni askeri üsler kurması için herhangi bir talep alıp almadıklarını sorulduğunda da "Moskova'dan henüz böyle bir talep almadık. Ancak bu konuda kapılarımız açık" ifadelerini kullandı.