Rusya: Hamas ve Hizbullah Meşru Birer Halk Hareketidir

Rusya: Hamas ve Hizbullah Meşru Birer Halk Hareketidir

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Ürdün'de iki veya üç hafta içerisinde bir ‘terörle mücadele’ toplantısı gerçekleştirileceğini duyurdu, Bogdanov ayrıca, Rusya'nın Hizbullah ve Hamas'ı terör örgütü olarak görmediğini de belirtti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, Ürdün'de iki veya üç hafta içerisinde uzmanlardan oluşan bir grupla terör örgütleri listesi üzerinde anlaşmaya yönelik bir toplantı gerçekleşeceğini açıkladı. Bogdanov Rusya'nın Hizbullah'ı terörist bir yapı olarak görmediğini ve aralarında iletişim kanalları olduğunu belirtti. Bogdanov Hizbullah'ın Lübnan halkı tarafından meşru görülen toplumsal ve siyasi bir güç olduğunu söyledi.
 Rus diplomat ayrıca, ABD'nin aksine Rusya'nın Hamas Hareketi'ni de terörist bir yapı olarak görmediğini çünkü Hamas'ın Filistin toplumundan ayırılamayacak bir parçası olduğunu belirtti.
 Öte yandan Bogdanov, Cumartesi günü Rus diplomatların Viyana'da Suriye muhalefeti temsilcileri ile dışarıda bir toplantı gerçekleştirdiğini açıkladı. Ayrıca terörle mücadele alanında Mısır ile bilgi alışverişi sağlanması amacıyla bir istihbarat merkezi kurulması için ülkesinin hazır olduğunu söyledi

islami Analiz.