Rusya Genelkurmay Başkanı da listede

Rusya Genelkurmay Başkanı da listede

Ukrayna’daki gelişmelere yönelik yaptırım listesini 15 isimle genişleten AB, Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov’a da yaptırım uygulama kararı aldı.

rupa Birliği’nin (AB), Ukrayna’daki gelişmeler bağlamında genişlettiği, Birlik ülkelerine seyahat yasağı uygulanacak ve mal varlıkları dondurulacaklar listesine Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Vasilyeviç Gerasimov da eklendi.

AB’nin dün yaptırım uygulama konusunda uzlaştığı 15 isim, bugün AB Resmi Gazetesi’nde yayınlandı. Listede Gerasimov’un yanı sıra Başbakan Yardımcısı Dimitri Nikolayeviç Kozak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Kırım Federal Bölgesi’nden” sorumlu tam yetkili temsilcisi Oleg Yevgeniviç Belaventsev, Kırım’dan Sorumlu Bakan Oleg Genrikoviç Savelyev ile Sivastopol Valisi Sergey İvanoviç Manyailo da yer aldı.

Listede yer alan parlamenterler ise Rusya Federasyonu Konseyi üyesi Olga Fedorovna Kovatidi, Duma Başkan Yardımcıları Ludmila İvanova Şetsova ve Sergey İvanoviç Neverov oldu.

AB’nin, ana istihbarat direktörlüğü GRU’dan listeye dahil ettiği isimler İgor Dimitriyeviç Sergun ve İgor Strelkov olurken, Doğu Ukrayna’daki bazı resmi binaların ele geçirilmesinde aktif rol oynayan “Güneydoğu Ordusu” ile bağlantılı isimler German Prokopiv, Valeriy Bolotov, “Donetsk Cumhuriyeti”  bağlantılı Andriy Prgin, Denys Puşyilin ve Sergey Gennadeviç de listeye alındı.

AB’nin Ukrayna’daki gelişmeler bağlamında yaptırım uyguladığı Rus ve Kırımlı yetkililerin sayısı son eklemeyle 48’e yükseldi. AKŞAM GAZETESİ