Rusya Elçi Çağırdı, Ashton Kiev'de

Rusya Elçi Çağırdı, Ashton Kiev'de

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 'ülkede durumun kötüleşmesini' gerekçe göstererek Ukrayna Büyükelçisi Mihail Zurabov'u istişareler için Moskova'ya çağırdı.

Ukrayna Büyükelçisi’ni istişarelerde bulunmak üzere Moskova’ya çağırdı. Rusya Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, “Ukrayna’daki durumun kötüye gitmesi nedeniyle ülkedeki mevcut durumun kapsamlı analizi için Rusya’nın Ukrayna Büyükelçisi Mihail Zurabov’un istişarelerde bulunmak üzere Moskova’ya çağrılmasına karar verildi” ifadesi yer aldı.


LAVROV VE KERRY TELEFONDA GÖRÜŞTÜ 
Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in iktidardan uzaklaştırılmasının da kınandığı açıklamada ayrıca, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Ukrayna’daki gelişmeleri telefonda değerlendirdiği belirtildi. Görüşmede Lavrov’un, “Şimdi en önemlisi, Ukrayna’daki siyasi krizin çözümüne yönelik anlaşmanın şartlarını yerine getirmektir” dediği kaydedildi. Açıklama şöyle devam etti: “Bizim için 21 Şubat’ta Ukrayna’daki siyasi krizin çözümünü sağlayacak uzlaşmanın tam uygulanması önem taşımaktadır ancak devlet yönetimini ele geçiren Ukrayna muhalefeti, şiddete dayalı şekilde uzlaşma şartlarını yerine getirmeyi ve silah bırakmayı reddediyor.” Görüşmede ayrıca, iki bakanın Suriye’deki insani durumu da değerlendirdiği ifade edildi. 

ASHTON KİEV'DE

Öte yandan AB ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Ashton bugün Kiev’de temaslarda bulunacak. Ashton’ın ziyaretinde siyasi krize kalıcı çözüm bulunması ve ekonomiye istikrar getirilmesi konusunda temaslarda bulunacağı kaydedildi.