Rusya Ekmek Fırınını Vurdu

Rusya Ekmek Fırınını Vurdu

Rus jetleri İHH ekmek fırınını vurdu

İHH İnsani Yardım Vakfı, Twitter hesabından, İdlib'e bağlı Serakip ilçesinde bu vakıf tarafından işletilen ekmek fabrikasının Rus uçakları tarafından bombalandığını duyurdu.

Vakıf bombardımanın görüntüsünü de paylaştı. Vakıf vurulan bina içinde büyük bir değirmen olduğunu, buradan 50 bin kişiye günlük 16 bin ekmek çıkarıldığını duyurdu ve acil olarak una ihtiyaç duyulduğunu da duyurdu.

Rusya Suriye'deki bombardımanlarının IŞİD'e yöenelik olduğu iddiasında. Ancak ne Serakip'te IŞİD faaliyet göstermiyor.

Rus savaş uçakları İdlib'in Eriha ilçesinde pazar yeri ile sivil yerleşim yerini de bombamış, en az 40 kişi ölmüş, 70 kişi yaralanmıştı.

Kilis'in karşısındaki Suriye'nin Halep iline bağlı Azez ilçesine de Rus savaş uçakları saat 18.00 sıralarında Halep yolu üzerinde daha önce de hedef alınan TIR garajı ile ilçe merkezindeki bir mahalleye yönelik hava saldırısı düzenledi. Uçaklardan atılan bombaların infilak etmesinin ardından yerleşim alanında ölen ve yaralananlar oldu. 15'ten fazla kişinin öldü saldırıda yaralanan kişilerden bazıları araçlarla Öncüpınar Sınır Kapısı'na getirildi ve buradan ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne taşındı.