Rusya da Doğu Akdeniz'e müdahil oluyor

Rusya da Doğu Akdeniz'e müdahil oluyor

Rusya, Güney Kıbrıs Rum kesimi ile askeri anlaşma imzalamaya hazır olduğunu açıkladı

Rusya'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile savunma anlaşması imzalamaya hazır olduğu, Yunanistan’ın da Doğu Akdeniz’e bir fırkateyn göndermeye niyetli olduğu bildirildi.
Rusya'nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Stanislav Osadchiy’in dün Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lİllikas ile görüşmesinin ardından, Rusya'nın Güney Kıbrıs'la askeri anlaşma imzalamak istediği duyuruldu.
OSATCHIY: "OLABİLDİĞİNCE ÇOK ANLAŞMA İMZALAMAK İSTİYORUZ"
Rus büyükelçisi, "Elbette Güney Kıbrıs'la olabildiğince çok anlaşma imzalamak istiyoruz. Şu anda Rusya’'nın bölgedeki rolü yenileniyor. Rusya önemli bir rol oynuyor ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de söylediği gibi, (bu rol) gelecekte daha da güçlü olacak. Bölgedeki durum karmaşık. Rusya gerilimin azalması için elinden gelen her şeyi yapacak." ifadelerini kullandı."
Osatchiy, Lillikas ile görüşmeleri sırasında gerek uluslararası gerek ikili nitelikte birçok konuyu ele aldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
""Bu görüş alışverişinin büyükelçilik açısından çok ilgi çekici olduğunu ve ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini arzuladığımızı vurgulamak isterim. Özellikle durumun bu kadar karmaşık olduğu bu bölgede bu yönde çalışacağız. Bildiğiniz gibi Rusya bu durumun kolaylaştırılması için her şeyi yapıyor. Güney Kıbrıs ve Rusya’'nın, ilişkilerini daha da geliştirmeleri için birçok olanak bulunduğu genel izlenimine sahibiz ve Sayın Lillikas’la bu izlenimlerimizi görüştük