Rusya buluyor Esad vuruyor

Rusya buluyor Esad vuruyor

Rus insansız hava araçlarının, Suriye içindeki silahlı muhalif grupları adım adım izlediği ve konumlarını Esad güçlerine haber vererek bombalamalara yardımcı olduğu ortaya çıktı

Bütün dünya 22 Ocak'ta başlaması planlanan Cenevre-2 Konferansı'na odaklanmışken, Suriye'de yaşanan iç savaşa dair ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Reuters haber ajansına göre, Rusya, Suriye ordusuna ayrıntılı istihbarat sağlayarak, silahlı muhalif grupların savaş uçakları tarafından vurulmasında birinci derecede rol oynuyor. Haberini askeri ve diplomatik kaynaklara dayandıran Reuters, Rus insansız hava araçlarının Suriye içinde muhalif grupları izlediğini, konumlarını ve hareketlerini Suriye ordusuna bildirerek onlara hava saldırısı düzenlenmesini sağladığını kaydetti. Rusya'nın ayrıca son derece gelişmiş elektronik aksam ve diğer askeri ekipmanla Beşar Esad rejimini desteklediğini belirten ajans, askeri işbirliğinin özellikle geçtiğimiz yılın son aylarından itibaren yoğunlaştığını vurguladı. Bu arada Esad güçleri, Dera kentinin Tarık El-Sad bölgesine Rus yapımı savaş uçakları ile hava saldırısı düzenledi. 7 sivil olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan 10 kişi hastaneye kaldırıldı. 

MUHALİFLER KARAR VERECEK 
Öte yandan, Suriye Ulusal Koalisyonu, Cenevre-2 Konferansı'na katılım konusunu görüşmek için dün İstanbul'da bir araya geldi. Bugün de devam etmesi beklenen toplantının sonunda konferansa katılıp katılmama kararı için oylama yapılacağı açıklandı. Koalisyon içinde Suudi Arabistan ve Katar'a bağlı hareket eden ekiplerin kıyasıya bir mücadele içinde olduğu belirtiliyor.