Rusya Batı'yı Suçladı

Rusya Batı'yı Suçladı

Rusya BM Daimi Temsilcisi Vatiliy Çurkin, BM'de yaptığı değerlendirmede Ukrayna'da yaşanan krizi Rusya ve AB arasında seçim yapmaya zorlayan Batılı ülkelerin tetiklediğini iddia etti.

Çurkin'e göre Ukrayna'da bazı siyasi güçler ve onların bağlı olduğu yabancı güçlerin sorumsuz davranışları krize neden oldu.

Ukrayna'nın diğer Doğu Ortaklığı projesinde yer alan ülkelerde olduğu gibi Rusya ve AB arasında seçim yapmaya itmenin Kiev'de anayasaya aykırı olarak devrime neden olduğunu savunan Çurkin, Kiev'de iktidara gelenlerin Yahudi karşıtı ve yabancı düşmanı radikal milliyetçi örgütler olduğunu iddia etti.

Rusya BM Daimi Temsilcisi önümüzdeki günlerde AB'nin Kiev yönetimi ile Ortaklık Anlaşmasını imzalamayı planladığını belirtti.

Simferepol'da Ukrayna'nın askeri birliklerine yönelik müdahalelerin Rus askerleri tarafından yapıldığı iddialarını reddeden Çurkin, Kırım halkını önceki gün iki kişinin ölümüne neden olan olaylarda olduğu gibi provokasyonlar konusunda uyardı.

KIRIM'IN RUSYA'YA BAĞLANMASI İLE İLGİLİ YASAL SÜREÇ TAMAMLANIYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Kırım'ın Rusya'ya bağlanması ile ilgili yasal sürecin bu hafta içinde tamamlanacağını söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kırımlı yetkililer arasında önceki gün imzalanan birleşme anlaşması bugün Rusya parlamentosu alt kanadı Duma'dan geçecek.

Rusya'nın Rusya halkının çıkarlarını koruma yönündeki politikalarında herhangi bir değişiklik olmadığına değinen Lavrov, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 18 Mart konuşmasında buna değindi. Siyasi, diplomatik ve hukuki alanda haklarını savunuyoruz. Biz Rusya halklarının yaşadığı ülkelerde, vatandaşlarımızın özgürlük ve haklarına saygılı olunması gerektiğini bir kez daha vurgulamış olduk…” dedi.