Rusların kontrol noktasına saldırı!

Rusların kontrol noktasına saldırı!

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Slavyansk'ın girişindeki "BZS" yerleşkesi yakınındaki trafik karakolunda ayrılıkçılar tarafından oluşturulan kontrol noktasına saldırı düzenlendi.

Ülkede federalizm için referandum talep eden Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunan Slavyansk'ta, gerginlikler durmak bilmezken, Slavyansk kenti girişindeki BZS yerleşkesinden geçen Kharkiv-Rostov (Rusya) otoyolunda bulunan trafik karakolunda ayrılıkçılar tarafından kurulan kontrol noktasına, dün gece kimliği belirsiz şahısların saldırdığı bildirildi.

Olayla ilgili olarak AA muhabirine açıklamalarda bulunan ayrılıkçıların söz konusu kontrol noktasındaki kendini "Reyd" kod adı ile tanıtan sorumlusu, dün gece saat 01.00 civarlarında 15'e yakın kimliği belirsiz şahısın, kontrol noktasına saldırdığını kaydederken, bunun sonucunda taraflar arasında bir silahlı çatışmanın meydana geldiğini belirtti.

Reyd, çatışmanın ardından, saldırganların geri çekinmek zorunda kaldığını ifade ederken, kendilerinin her hangi bir kayıp vermediklerini, saldırganların kayıpları hakkında ise her hangi bir bilgiye sahip olmadıklarını vurguladı. Reyd, saldırganların kim olduğuna ilişkin her hangi bir bilgilerinin olmadığını ifade ederken, gece karanlığında saldırganları tanımanın imkansız olduğunu dile getirdi.

Söz konusu kontrol noktası, Kharkiv-Rostov otoyolu güzergahında, Slavyansk'a yakın mesafede bulunan Dolina ve Malinovka köyleri yakınlarında Ukrayna hükumet güçlerinin oluşturdukları güvenlik-kontrol noktalarının ortasında bulunuyor.

 

Haber 7