Rus Uçakları Fırını Vurdu, 20 Sivil Öldü

Rus Uçakları Fırını Vurdu, 20 Sivil Öldü

Rusya'nın Suriye'de iki günde 237 saldırı gerçekleştirdiği açıklanırken Tedmur'deki saldırıda 20 sivil öldü

Suriye'de Rusya'ya ait savaş uçaklarının tarihi Tedmur kentine bağlı Karyeten beldesindeki bir fırına düzenlediği saldırıda 20 sivilin öldüğü, 18 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Humus'un doğusunda yer alan ve IŞİD’in kontrolünde bulunan tarihi Tedmur kentine bağlı Kareyten beldesinde bir ekmek fırına düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20 sivil hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı.
Ayrıca, Rus savaş uçaklarının İdlib'in güneyinde yer alan Maret en-Numan ilçe merkezine düzenlediği saldırıda 6 kişinin yaralandığı belirtildi.
Eylül ayının sonralarından bu yana Humus'un Telbise ve Rasten ilçesi ile Ganto köyü, Hama'nın kuzeybatı kesimleri İdlib ve Halep'te muhalif bölgelere saldırılar gerçekleştiren Rus savaş uçakları, birçok bölgede de Esad güçlerinin kara harekatına destek veriyor. 
RUSYA: 237 NOKTA VURULDU
Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de IŞİD ve Nusra Cephesi'ne ait olduğu ileri sürülen 237 noktanın vurulduğunu açıkladı. 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rus savaş uçaklarının hedef alınan noktalar için son 2 günde 131 kez havalandığı belirtildi.
Hedef alınan 237 noktanın Şam, Halep, Lazkiye, Humus, Hama, Rakka'da bulunduğu kaydedildi.