Rus uçakları Finlandiya semalarında

Rus uçakları Finlandiya semalarında

Rus uçakları Finlandiya semalarında

eçtiğimiz hafta içerisinde birkaç defa hava sahalarını ihlal eden Rusya’yı sert bir biçimde eleştiren Başbakan Alexander Stubb, bunun bir kaza olmadığını söyledi.
Rus uçaklarının, hafta içerisinde Finlandiya hava sahasını birkaç defa ihlal ederek başkent Helsinki’nin 50 kilometre doğusunda bulunan Porvoo şehrinin deniz sularına kadar uçtuğu kaydedildi.
Başbakan Stubb özel bir televizyona yaptığı açıklamada, Rusya’nın bir hafta içerisinde 3 defa Finlandiya hava sahasını ihlal ettiğini belirterek, bunun bir kaza olmadığını vurguladı.
Rusya dış politikasını eleştiren Başbakan Stubb, "Güç politikalarında ben kazanıyorsam, sen kaybediyorsun felsefesi" olduğunu belirterek 2008 yılında Rusya’nın sınır komşusu olan Gürcistan ve Ukrayna’ya da aynısını yaptığını hatırlattı.
Yaşanan olayların ciddi boyutlara ulaştığını ancak alarma da ihtiyaç duymadıklarını belirten Başbakan, Finlandiya’yı, Ukrayna ile kıyaslamanın doğru olmayacağını aktardı.
Rusya'nın her sene en az bir kere Finlandiya hava sahasını ihlal ettiği aktarılırken, son bir hafta içerisinde ilk defa üst üste ihlal ettiği belirtildi.
Kaynak: CİHAN