Rus ordusunun yaptığı her şeyi biz de yapabilir miyiz?

 

Çeçen mücahit kardeşlerimizin Moskova Metrosu'nda sivilleri havaya uçurmalarını içine sindirememişsin. Rus ordusu Çeçenistan'da çoluk-çocuk öldürmüyor mu?

- Mücahitler Rus ordusu değil. Taammüden çoluk-çocuk öldüremezler.

- Onların ailelerine yapılanlar senin ailene yapılsaydı farklı mı davranırdın?

- Tabii ki farklı davranırdım.

- Ama Kur'an'a göre, Müslümanlar, düşmanın kendilerine saldırdığı gibi düşmana saldırmakla mükelleftirler. Bakara suresinin 190'ıncı ve 194'üncü ayetlerini nasıl görmezden gelirsin?

- Asla görmezden gelemem. O ayetlerin nüzul sebebini / vesilesini de görmezden gelemem. Ali Bulaç'ın hazırladığı mealden okuyalım: "Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda savaşın, (ancak) aşırı gitmeyin. Elbette Allah aşırı gidenleri sevmez" (Bakara 190) ve "Haram ay, haram aya karşılıktır; hürmetler (de) karşılıklıdır. Öyleyse kim size saldırırsa, onun saldırdığı gibi siz de ona saldırın. Allah'tan korkup sakının ve bilin ki Allah, muhakkak ki korkup sakınanlarla beraberdir" (Bakara 194). Bağlam belli: Müşrikler haram aylarda savaştan uzak durma geleneğine rağmen saldırıya geçiyor, müminler "Bu durumda ne yapmamız lazım?" diye soruyor, Cenâb-ı Hakk da müminlere savaş ruhsatı / talimatı veriyor... Bundan, "Bizimkiler de Rus ordusu gibi çoluk-çocuk öldürebilir" sonucunu nasıl çıkarıyorsun?

- Kardeşim, okuduğunu anlamıyor musun sen? "Kim size saldırırsa, onun saldırdığı gibi siz de ona saldırın" diyor!

- "Aşırı gitmeyin", "Allah aşırı gidenleri sevmez", "Allah'tan korkup sakının" da diyor. Rus ordusunun yaptığı her şeyi yapamaz mücahitler.

- Yapabilir!

- Her şeyi mi?

- Her şeyi!

- Emin misin?

- Eminim.

- Rus ordusunun savaş metotları arasında ırza tecavüz de var. Erkeklerin ırzına tecavüz bile var. Şimdi tekrar soruyorum: Onların yaptıkları her şeyi bizimkiler de yapabilir mi?

- Haşa.

- Ben de onu diyorum işte. Haşa.

yenişafak

Bu yazı toplam 2416 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar