Rus Jetleri, IŞİD'in Kalbi Rakka'yı Vurdu

Rus Jetleri, IŞİD'in Kalbi Rakka'yı Vurdu

Rusya, terör örgütü IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka'ya hava saldırısı düzenlendi. IŞİD'i "beton delici"yle vuran Rusya, 3 hedefi yerle bir etti.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada terör örgütü IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka'ya hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Sözcü İgor Konaşenkov düzenlediği basın toplantısında Rusya'ya ait Sukhoi Su-34 ve Su-24M tipi savaş uçaklarının son 24 saat içinde 20 sorti gerçekleştirdiğini ve IŞİD'e ait 9 hedefin imha edildiğini söyledi.

3 HEDEF YERLE BİR OLDU

Suriye'nin Lazkiye kenti Hmeimim hava üssünden kalkan uçakların gece boyu ve cumartesi sabah saatlerinde 9 sorti yaptığını belirten Konaşenkov, "IŞİD terör örgütü alt yapılarından 3 hedef gece yapılan saldırılarda imha edildi." dedi.

"BETON DELİCİ"YLE VURDULAR

Konaşenkov Su-34 tip savaş uçağından atılan beton delici olarak bilinen BETAB-500 tip bir bombanın IŞİD'e ait güçlendirilmiş yer altı sığınağını da yok ettiğini belirtti.

 

GÖRÜNTÜ DE PAYLAŞTILAR

Rusya Savunma Bakanlığı son 24 saatte gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili görüntüleri de paylaştı. Türkiye'ye sadece 20 kilometre mesafede bulunan kuzey batı bölgesinde Cisr eş Şugur bölgesinde IŞİD'e ait mühimmat deposunun patlatılması sırasında gökyüzüne doğru yükselen duman yoğunluğu dikkat çekiyor.

12 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Rakka'da IŞİD hedeflerinin vurulduğunu ve 12 IŞİD militanın öldürüldüğünü açıkladı.