Rus hahambaşından İsrail'e yardım çağrısı

Rus hahambaşından İsrail'e yardım çağrısı

Rusya Yahudilerinin lideri, bağlılarına Gazze katliamını gerçekleştiren İsrail işgal ordusuna maddi ve manevi yardımda bulunmaları çağrısında bulundu

Rusya Hahambaşısı Berel Lazar, Gazze Şeridi'ni bombalamaya devam eden İsrail işgal ordusunu maddi yönden desteklemeleri için Rusya’da yaşayan Yahudilere çağrıda bulundu.

"Sevgili Rus Yahudilerine" diye başlayan yazılı çağrıda barış ve bereket dileyen Berel Lazar soydaşlarına Yahudiler arası dayanışmanın öneminini vurguladı. Rusya Hahambaşısı işgal güçlerineyardım davetine delil olarak Tevrat’tan şu ayeti de getirdi: “Kardeşlerin savaşa giderken sen burada oturur musun?”

Berel Lazar Filistinlileri katletmekte olan İsrail güçlerine üç şekilde yardım edilebileceğini söyledi. Lazar’a göre işgal Tevrat okuyarak, ibadet ederek ve sadaka vererek yani maddi yardımda bulunarak İsrail güçlerine yardım edilmeli.

Rusya Hahambaşısı Yahudilere, diğer halkların onlardan korkmaları için başlarında ve ellerinde Tanrı’nın adı yazılı semboller taşımalarını tesviye etti.