Rus dazlaklar 10 yılda 600 göçmeni öldürdü

Rus dazlaklar 10 yılda 600 göçmeni öldürdü

Rusya'da aşırı sağcılar son 10 yılda çoğunluğu Orta Asya ve Kafkas göçmeni 600 kişiyi öldürdü. Göçmenlerin tamamına yakını Müslüman...

Norveç, ülkedeki aşırı sağ şiddetinden korumak için Rusya'daki aşırı sağ örgütleri mercek altına aldı. Bu konuda çeşitli araştırmalar yapan Norveç Savunma Bakanlığı Araştırma Enstitüsü'nden (FFI) Johannes Due Enstad,  Rusya'da aşırı sağcıların çok güçlendiğine dikkat çekti. 

Enstad, Rusya’daki aşırı sağcıların 2004 yılından bugüne 600 kişiyi öldürdüklerine dikkat çekerek, aşırı sağcıların saldırılarını önlemek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çalışmaları Jacob Ravndal ile birlikte yürüttüklerini belirten Enstad, “Bizim görevimiz aşırı sağcıların hareketlerini takip ve tespit etmek. Arkadaşlarımızla birlikte aşırı sağcı teröristleri, sosyal paylaşım sitelerinden, medyadan, kendi İnternet sitelerinden takip ediyor ve kayıt altına alıyoruz. Biz araştırmacılar olarak en çok merak ettiğimiz şey, Rusya’nın, batı Avrupa ülkelerin tam aksine neden başka yöne gittiği ve aşırı sağcıların uyguladıkları şiddet olaylarının arttığı. Aşırı sağcı Rusların saldırıları daha çok Kafkaslardan ve orta Asya’dan gelen göçmenlere yönelik. Rusya’daki aşırı sağcılar bizi çok ilgilendiriyor çünkü batı Avrupa’daki Neo Naziler onlarla ilişki halinde” dedi.

Norveç, 22 temmuz 2011 tarihinde yaşanan Breivik saldırılarından sonra aşırı sağcıları kontrol altına almaya çalışıyor.