Rumları IŞİD korkusu sardı! Hazırız...

Rumları IŞİD korkusu sardı! Hazırız...

Rumları IŞİD korkusu sardı! Hazırız...

IŞİD'in Akdeniz ülkelerini de tehdit etmeye başladığını belirten Kıbrıs Rum Kesimi, IŞİD'e karşı yapılıacak operasyonlara sınırsız destek vereceklerini duyurdu.

Ortadoğu'da dehşet saçmayı sürdüren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) için Rumlar da harekete geçti. Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, İngiltere’nin Kıbrıs'taki üslerinden IŞİD'i vurması halinde buna engel olmayacaklarını ifade etti.

BİZE HABER BİLE VERMESİNLER 

Yoannis Kasulidis, İngiliz hükümetinin Kıbrıs'taki Ağrotur Üssü’nü kullanarak Irak’a yapacağı herhangi bir saldırıdan önce, kendisini bilgilendirmekle yükümlü olacağını kaydetti. Kasulidis, Rum kesiminin, bunun gibi bir terör örgütü aleyhinde yapılacak herhangi bir askeri operasyona ilişkin olarak, üslerin kullanımına itirazı olmayacağını aktardı.

BU KADAR KÖTÜSÜ GÖRÜLMEDİ 

Rum Dışişleri Bakanı, IŞİD'i kastederek “daha önce gördüklerinin en kötüsü olduğunu” söyledi. IŞİD'in bölgedeki tüm birimleri alarma geçirdiğini de ifade eden Kasulidis, bunun çok gerçek bir tehdit olduğunu bildirdi.

BÖLGEDEKİ TÜM KOMŞULAR RİSK ALTINDA

Bütün komşu ülkelerin risk altında olduğunu dile getiren Rum Bakan, Akdeniz kıyıları yakınlarındaki operasyonlar göz önüne alındığında, kendilerinin de tehlike altında olduğunu düşündüğünü belirtti. Kasulidis, “Kıbrıs’ı” dünyanın bu kısmında AB’nin ön cephesi olarak addettiklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan, Rum basını da İngiltere’nin, Ağrotur Üssü’nü Ezidiler için insani yardım operasyonlarında kullanmakta olduğunu belirterek, üsse C-130 Hercules tipi nakliye uçakları, Tornado savaş uçakları, aynı zamanda Chinook helikopterlerinin gönderildiğini kaydetti.