Ruhani,Tek Tek İran’ın Düşmanlarını Saydı

Ruhani,Tek Tek İran’ın Düşmanlarını Saydı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Düşmanımız sadece İsrail, Amerika ve teröristler değildir. Su kıtlığı, işsizlik, ekonomik gerileme, enflasyon, ahlak ve inanç zayıflaması da bizim düşmanlarımızdır" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Bizim düşmanımız sadece İsrail, Amerika ve teröristler değildir. Toplumumuz için çok büyük tehlike teşkil eden su kıtlığı, işsizlik, ekonomik gerileme, enflasyon, ahlak ve inanç zayıflaması da bizim düşmanlarımızdır" dedi.

İran'ın resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'da İran Devrim Muhafızları'nın 21. Toplantısı'nda konuşan Ruhani, Devrim Muhafızları'nın İran İslam Cumhuriyeti'nin kuruluşunda ve kazanımlarının korunmasındaki çabalarından övgüyle söz etti.

Ruhani, "Devrim Muhafızları'nın, devrim ve kazanımlarını korumalarıyla tanınmış olmaları doğrudur. Fakat (hukuki olarak), İran Meclisi, Ulusal Güvenlik Yüksek Şurası, İran ordusu ve diğer kurumlar da bu vazifeyle tanımlanmışlardır. Ve anayasaya göre tüm İslam Cumhuriyeti kurumları, devrim ve kazanımlarını korumakla mükelleftir" diye konuştu.

"Devrimcilik, zalimce uygulanan ambargoları kırmak ve ayaklar altına almaktır" diyen Ruhani, ambargoların diplomatik çabalarla kaldırılmasının önemine işaret etti.

Ruhani, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük güçlerin zalimce uyguladığı ambargoların bir gecede kaldırılacağını söylemiyorum. Ama milletin himmeti, silahlı kuvvetlerin gayreti ve dini liderin yol göstericiliğiyle bunu gerçekleştirebileceğimizi ortaya koyduk. Ülke savunmasında, sadece diplomasi veya askeri kuvvetlere dayanmak veya yumuşak ya da sert güce yaslanmak yeterli değildir. Zafere ulaşmak için yan yana gelmeliyiz ve güçlerimizin birliğinden istifade etmeliyiz."

"Dindar-demokrat halk"

Silahlı güçlerin halkın yanında durmasından gurur duyduklarını ifade eden Ruhani, "Biz, devrim, İslam ve halkın talepleri çerçevesinde hareket eden bir silahlı kuvvetler istiyoruz. Tek bir kelimeyle silahlı kuvvetler 'dindar-demokrat halkın' emrinde olmalılar. Ancak bu surette yükselebiliriz" dedi.

Nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılması ve ambargoların kalkmasından sonra ülkenin büyük bir ivmeye ihtiyacı olduğunu belirten Ruhani, "Bizim düşmanımız sadece İsrail, Amerika ve teröristler değildir. Toplum için çok büyük tehlike teşkil eden su kıtlığı, işsizlik, ekonomik gerileme, enflasyonun artması, ahlak ve inanç zayıflaması da bizim düşmanlarımızdır. Uyuşturucu ve boşanma ülkemizin istiklalini tehdit etmektedir. Herkesten ve özellikle anayasanın 147'inci maddesinde yer alan 'Silahlı kuvvetler barış döneminde devlete yapılanma konusunda yardım eder' gereğince sizden bu konularda yardım istiyoruz ki bu işlerin üstesinden gelebilelim" diye konuştu.

Toplantıda Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, Kudus Güçleri Komutanı Kasım Süleymani ve Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Muhammed Pakpur da hazır bulundu.

AA