Ruhani'den Yemen Açıklaması

Ruhani'den Yemen Açıklaması

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Yemen operasyonu ile ilgili sert eleştirilerde bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyonun Yemen'e düzenlediği askeri operasyonu sert bir dille eleştirerek, "Mazlum halklara saldırmak, saldırganlara her iki dünyada utanç getirecektir" dedi.
Cumhurbaşkanı Ruhani, Ulusal Ordu Günü dolayısıyla başkent Tahran yakınındaki İmam Humeyni türbesinin önünde düzenlenen askeri geçit töreninde yaptığı konuşmada, "Silahlı kuvvetlerimiz her zaman mazlumları korumayı görev bilmiştir. Neden silahlı kuvvetlerimizin kapasitelerinden doğru bir şekilde faydalanmıyorlar, Yemen'e saldırının hedefi nedir, çocuklara saldırmak size güç mü katıyor?" ifadelerini kullandı.
"Bölge halklarının yüreğine kin tohumları ektiniz ve bu yaptığınızın cevabını er ya da geç alacaksınız" diyen Ruhani, İran ordusunun bölgede barış taraftarı olduğunu savunarak, "İran silahlı kuvvetleri günümüzde öz güven, yeterlilik ve yenilikçiliğin ışığında bölgedeki en büyük silahlı güçtür. Ancak bu gücün hedefi barış ve güvenliktir, çocuk ve mazlumlara saldırı değil. Diğer ülkelerin silahlı güçleri de bu hedef doğrultusunda İran ordusunu örnek almalı, fitne peşinde koşmaktan ve Yemen'de çocuk, kadın ve yaşlılara saldırmaktan vazgeçmelidir" diye konuştu.
Kaynak : AA