Ruhani'den S. Arabistan'a 'Güç Kullanırız' Çıkışı

Ruhani'den S. Arabistan'a 'Güç Kullanırız' Çıkışı

Mina'da ölen İranlı hacılar için düzenlenen cenaze töreninde konuşan Ruhani, Suudi Arabistan'a karşı gerekirse güç kullanabileceklerini söyledi

Mina'daki izdihamda hayatını kaybeden İranlı hacılardan 104'ü ülkelerine gönderildi ve İran’ın çeşitli şehirlerinde toprağa verildi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suudi Arabistan'a karşı gerekirse güç kullanabileceklerini söyledi.
Tahran, Meşhed ve Gurgan dahil 15 şehirde geniş katılımlı cenaze törenleri  düzenlendi. 
İran televizyonu IRINN Mina'daki izdihamda hayatını kaybeden hacıların cenazelerini ülkeye nakleden ikinci uçağın bu sabah 114 cesedle Mihrabad Havaalanı'na indiğini duyurdu. Böylece şu ana kadar ülkeye getirilen cenaze sayısı 218 oldu. 
İran günlerdir İranlı hacıların cenazelerini ülkeye getirmeye çalışıyordu. İlk olarak 130 a yakın hacının cenazesi geldi. Dün gelenler ile birlikte 218 cenaze İran’a getirildi. Kalanlar ise önümüzdeki bir kaç gün içinde getirilecek.
Tahran yönetimi Mina'daki faciada ölen İranlı sayısını 465 olarak açıklamıştı.
RUHANİ’DEN ARABİSTAN’A: GEREKİRSE GÜÇ DE KULLANIRIZ
Dünkü cenaze töreninde devlet erkanı da bulundu. Hasan Ruhani katıldığı bir törendeki konuşmasında Suudi Arabistan’a çok sert çıkıştı. Mina faciasında hayatını kaybedenlerin kanından vazgeçmeyeceklerini belirten cumhurbaşkanı Ruhani “gerekirse güç de kullanırız” dedi.  “Bu facia Suudi Arabistan, uluslararası kurumlar ve İslam ülkeleri için büyük bir imtihan niteliğindedir” açıklamasında bulundu.