Ruhani'den 'Nehy-i Anil Münker' Yorumu

Ruhani'den 'Nehy-i Anil Münker' Yorumu

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, son günlerde ülkede tartışmalara yol açan tesettüre riayet etmedikleri iddiasıyla 2 kadına yönelik düzenlenen kezzaplı eyleme işaret ederek, "Hiç kimse, durumdan vazife çıkararak toplumsal ahlak konusunda kendini yetkili g

Ülkenin kuzey doğusundaki Zencan kentinde halka hitap eden Ruhani, "İyiliği emir ve kötülükten menetmek, bir kişiyle veya grupla sınırlı  iş değildir. Hiç kimse veya grup kendisini iyiliği emretmekle vazifeli görmemelidir. Bu iş, hiç bir grup veya kesimle sınırlandırılacak konu değildir. Yetmiş yedi milyon İranlı bu işle vazifelidir. Ben sizi, siz de beni iyiliğe davet etmelisiniz. Karşılıklı olmalı, tek taraflı değil" ifadelerini kullandı.

"İşsizlik ve fakirlikten daha büyük kötülük yoktur"

"İranlı kadınlar dinine düşkün, ahlak ve tesettüre taraftar Müslüman kadınlardır" diyen Ruhani, şunları kaydetti:

"İyiliği emir, kötülükten men, insanlarımızı ayrılığa düşürecek etken haline gelmesin. Bu iş karşılıklı dostluk ve iyilikle, birbirimizin derdiyle dertlenerek yapılması icap eden ve bizleri birbirine yakınlaştırması gereken eylemdir. Yasa dışı burslar, yalan, iftira ve rüşvet yemek kötülük kapsamı dışında tutulamaz. Eğer bir kötülüğün üzerine gidilmesi gerekiyorsa işsizlik ve fakirlikten daha büyük kötülük yoktur. En önde gelen iyilik, ekonomik ilerleme ve ülkenin gelişmesidir."

İsfahan kentinde geçen hafta kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından iki kadına kezzaplı saldırıda bulunulmuştu. İranlı yetkililer, söz konusu saldırıyı provokasyon olarak nitelemişti. (AA)