Ruhani: Müslüman ülkeler Kendi Sigorta Şirketini Kurmalı

Ruhani: Müslüman ülkeler Kendi Sigorta Şirketini Kurmalı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Müslüman ülkeleri kapsayacak bir taşımacılık sigortası oluşturulması çağrısında bulundu.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’daki zirvede konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Müslüman ülkelerin sigortacılık da dahil birçok alanda kendi içine dönmesinin vakti geldiğini söyledi.

ABD ambargosu nedeniyle batılı sigorta şirketlerinin, İran’ın taşımacılık sektöründe sigorta yapmak konusunda zorluklar yaşadığına dikkat çeken Ruhani, “Bizler Müslüman devletler olarak, taşımacılık ve geçişler konusunda özellikle bizler için hizmet verecek bir sigorta yapısı kurarsak bu, bizi yabancı bağımlılığından da kurtaracaktır” dedi.

Ruhani ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, aynı zirvede yaptığı konuşmada dile getirdiği, milli paralarla ticaret önerisine de destek verdi. Ruhani de Müslüman ülkelerin kendi para birimleriyle ticaret yapması görüşünü savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvede yaptığı konuşmada, milli paralarla ticaret konusuna değindi ve bu sayede dış baskılardan kurtulmanın mümkün olabileceğini ifade etti.