Ruhani: "Batılılarla kahve de içeriz"

Ruhani: "Batılılarla kahve de içeriz"

İran Cumhurbaşkanı Ruhani “Bazı akl-ı evveller bizim yabancılarla oturup görüşmekten, kahve içmekten hoşlandığımızı zannediyor. Halbuki biz ne yapıyorsak ülkenin ilerlemesi uğrunadır” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani  yaptığı konuşmada,İran toplumunda gerginliklerin azaldığını ifade ederek “Siyasi alan, para piyasası ve sermaye alanlarında tam istikrar sağladık diye bir iddiamız yok, ama aynı zamanda şartların kısmen uygun bir hale geldiğini söyliyebiliriz” dedi. 

Ruhani daha sonra, Hükümetin toplumla ilgili hedefinin siyasi huzuru hakim kılmak olduğunu ve bunun için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirterek “Eleştirmeyi, ama aynı zamanda birbirimizle yine arkadaş olarak kalmayı öğrenmemiz lazım” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Ruhani konuşmasının devamında, Hükümetin ülkenin prensibi olan tavırlarından zerre kadar taviz vermeyeceğinin altını çizerek “Kavga çıkartmak kolay. Ama gergin ortamı yatıştırmak için önce güven ortamı sağlamak gerekir” şeklinde konuştu. 

Ruhani ayrıca “Biz dünyayla savaş halinde değiliz. Biz kendi menfaat ve milli maslahatlarımız üzerinde sağlam bir şekilde durmaktayız. Ama bizim irademiz dünyayla yapıcı ve etkin bir teamülde olma yönünde. Bu arada kimileri bizim, yabancılarla oturup gülüşmekten, kahve içmekten hoşlandığımızı zannediyorlar. Halbuki biz ne yapıyorsak bu ülkenin güven vererek ilerlemesi uğruna yapıyoruz” diye vurguladı.