Ruhani ameliyat olan Hamaney'i hastanede ziyaret etti

Ruhani ameliyat olan Hamaney'i hastanede ziyaret etti

Prostat rahatsızlığı bulunan 75 yaşındaki İran lideri Ayetullah Ali Hamaney bu sabah başkent Tahran'daki devlete ait bir hastanede ameliyat oldu.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ameliyat olan ülke lideri Ayetullah Ali Hamaney'i hastanede ziyaret etti. Ruhani, Ali Hamaney'i alnından öptü. Ruhani, Hamaney'in sağlık durumunun oldukça iyi olduğunu söyledi.

"AMELİYAT BAŞARILI GEÇTİ"

Doktorlardan dini liderin sağlık durumu hakkında ayrıntılı bilgi alan Cumhurbaşkanı Ruhani, dini liderin neşeli olduğunu ve moralinin yüksek olduğunu ifade etti. Ruhani, "Ameliyat sonrası belirtiler tamamen normal. Cerrahlar son derece başarılı bir ameliyat yaptı" dedi.

ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, bu sabah prostat rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olmuştu. Eyalet gezisi kapsamında Meşhed kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Ruhani, Hamaney'i ziyaret etmek için programını yarıda keserek Tahran’a dönmüştü.

HALKTAN DUA İSTEDİ

Öte yandan İran lideri ameliyat olmadan önce devlet televizyonuna yaptığı kısa açıklamada, halktan dualarını esirgememesini isteyerek 'Endişe edecek bir durum yok. Basit bir ameliyat olacak. İnşallah Allah'ın lütfuyla işler yolunda gider' diye konuştu.

Ayetullah Hamaney, İran İslam Devrimi'nin kurucu lideri Ayetullah Humeyni'nin ölümünün ardından 25 yıldan beri ülkeyi yönetiyor.