Roboskili Anne: Cizre'nin Acısı bana Roboskiyi Unutturdu

Roboskili Anne: Cizre'nin Acısı bana Roboskiyi Unutturdu

Sokağa çıkma yasaklarına karşı Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri ile civar köylerden toplanan ve aralarında Roboskili ailelerin de bulunduğu yüzlerce kişi dün Şırnak'a doğru yürüyüş düzenledi

Sokağa çıkma yasaklarına karşı Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri ile civar köylerden toplanan ve aralarında Roboskili ailelerin de bulunduğu yüzlerce kişi dün Şırnak'a doğru yürüyüş düzenledi.
 
Yürüyüşün engellenmesi üzerine Balveren beldesine geçen kitle Aşitî (Barış) Çadır'ı kurarak, nöbet eylemine başladı. Nöbet eyleminde konuşan Roboskili anne Mercan Encü, "Cizre'de yaşanan vahşet bana 7 günde Roboski'nin acısını unutturdu, artık Cizre için ciğerim yanıyor" dedi.
 
Şırnak'ın Cizre ilçesinde süren sokağa çıkma yasağına karşı aralarında Roboskili ailelerinde bulunduğu kitle yürüyüş düzenleyerek, Aşitî (Barış) Çadırı kurdu. Uludere ile Beytüşşebap ilçeleri ve civar köylerden çok sayıda kişi gruplar halinde Balveren beldesine kadar yürüyüş düzenledi.
 
Ardından Şırnak merkeze doğru yürümek isteyen kitlenin önü Dağkonak köyünde askerlerce kesildi. Yürüyüşün engellenmesi üzerine Belveren'e dönen kitle "Aşitî, Barış" adıyla çadır kurarak nöbet eylemi başlattı.
 
Eylem öncesi  Roboskili ailelerden Kadriye Encü, Kürt halkının yaşanan zulüm karşısında topyekun ayağa kalkması gerektiğine söyleyerek, "Bütün Kürt halkına sesleniyorum daha ne zamana kadar halkımız yaşamını yitirecek, katledilecek. Artık yeter buna dur demek için ayağa kalkın ve halkınızın katledilmesine ses çıkarın. Devlete sesleniyorum hiç mi vicdan sahibi tek bir yönetici kalmadı bu devlette?" diyerek tepki gösterdi.
 
Bir diğer Roboskili anne olan Mercan Encü ise Roboski'de katledilen 34 kişi arasında bulunan ve hastaneye kaldırılması durumunda belki de kurtarılacak olan yaralıların alınmasına izin verilmediğini hatırlatarak, Cizre'de yaşanan durumun Roboksi'nin bir benzeri olduğuna işaret etti.
 
Encü, "Bugün Cizre'de bir bodrum katında yaralı çocuklarımız var ve yine devlet ölmelerini bekliyor. Vahşet bodrumunda çocukların su ve yemek çığlıkları kulağımızda çınlıyor. Cizre'de yaşanan vahşet bana 7 günde Roboski'nin acısını unutturdu. Artık Cizre için ciğerim yanıyor" diye konuştu.
Açıklamanın ardından yüzlerce kişinin katılımıyla kurulan çadırda nöbet eylemine geçildi.