Rıza Sarraf'ın ABD'deki Duruşmasında Ara Karar

Rıza Sarraf'ın ABD'deki Duruşmasında Ara Karar

Bugün new York'ta hakim karşısına çıkan Rıza Sarraf (Reza Zarrab) suçlamaları kabul etmedi.

ABD'de tutuklu bulunan Rıza Sarraf (Reza Zarrab) bugün hakim karşısına çıktı. Sarraf, ABD yaptırımlarına aykırı olarak İran hükümeti ve şirketleri ile finansal işlem gerçekleştiridiği suçlamasını kabul etmedi. 

75 YIL HAPSİ İSTENİYOR

'İran'a yönelik yaptırımlardan kaçınmak için İran hükümeti ve diğer kuruluşların kurduğu mekanizmanın parçası olmakla' suçlanan Sarraf, toplam 75 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

ABD savcılığının elindeki en önemli kanıtın Sarraf'ın kendi imzasını taşıyan bir mektup olduğu iddia ediliyor.

Mahkeme ilk duruşmada ara karar vererek, duruşmayı 16 Haziran'a erteledi. Mahkemenin 10 gün içinde kefalet davasını görüşeceği bildirildi.

DAVA SONRASI AVUKATTAN AÇIKLAMA

Rıza Sarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım, duruşma sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, savcının müvekkiline yöneltilen suçlamalarını "savunulabilir" bulduklarını söyledi. Yıldırım, savcının kefalet ile ikna edebileceğini savundu.

NE OLMUŞTU?

İşadamı Rıza Sarraf, tatil için gittiği Miami'de 19 Mart'ta gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Soruşturma New York'ta yürütülüyor. Sarraf'a yönelik suçlama, İran hükümeti ve diğer kuruluşların Tahran'a yönelik uluslararası yaptırımlardan kaçınmak için kurduğu mekanizmanın parçası olarak yüzlerce milyon dolarlık işlemlere karıştığı yönünde. Sarraf'ın yanı sıra iki İranlı'ya daha hakkında Manhattan'da bu suçlamalarla dava açıldı.