Abdullah Büyük

Abdullah Büyük

Ribat radyosunu dinleyenlere özel bir mesaj

Bu cümlemiz, umarım Akit Gazetesi ve diğer kardeş dergiler, radyolar ve gazetelerimizin mümtaz okuyucularını üzmez. Aslında bu mesajımız ismi zikredilen tüm medyamız için geçerlidir, ancak mahcubiyetimden dolayı böyle bir konu başlığını yazmayı uygun buldum.

Rabbimize sonsuz teşekkür ediyoruz ki, Evliya Çelebi gibi ülkemizi ve yeryüzünü gezen tebliğcilerimiz, davetçilerimiz görev başında. Biz de âcizane aynı yolun yolcusu olmanın minnacık bir ferdi olarak geziyoruz. Şırnak’tan İzmir’e, Ankara’dan Hatay’a kadar ADEF (Aile Dernekleri Federasyonu)’nun organizesiyle geniş bir yelpazede hareket etmeye çalışıyoruz. Ne var ki yüzlerce gönül dostumuz beldelerine gelememenin gerekçesi ile bize darılmakta, sitem etmekte ve ağır tenkitler yapmaktadırlar. Tüm bu tenkit, istek, ricaları terazinin bir kefesine, gücümü, vaktimi de bir kefeye koyarak, özel bir proje geliştirdik. 

Ülkemizin en büyük bölge yayını yapan Ribat FM’den on günde bir canlı yayınla mesajlar sunmaya karar verdik. Sizler ki ülkemizde yüzlerce radyo, tv, gazete ve dergilerin çıkmasına, sesleriyle, soluklarıyla Rabbani mesajların oluşmasına vesile oluyorsunuz.

Meselelerimize çözümler” konu başlığı ile programımız, 10 Şubat 2015 Salı akşamında ilk mesajımızı vereceğiz. Konuşmalarımız soru-cevap şeklinde olacaktır. İleri tarihlerde canlı bağlantılarında programın içine girmesine çalışacağız. Ancak bu soru-cevap programı birçok televizyonda sunulan programların aynısı da olmayacak, gayrısı da olmayacak. Dinleyicilerimize öncelikle düşünme, akletme, aklını kullanma yöntemi verilecektir. Soru-cevap usulünü zenginleştirmeye, geliştirmeye ve genişletmeye gayret sarf edeceğiz.

Mesela, ülke insanımıza küçük çaplı bir hizmet sunmak için “Aile Mektebi” isimli bir program sunuldu. Ağrı Dağı’nın eteğinde Iğdır’dan, İzmir Kemerhisar’a; Ankara’dan, Hatay’a varıncaya kadar birçok beldelerimize uzman eğitimcilerimizle birlikte bir program sunduk, binlerce aile istifade etti. Allah’ın yardımı ile bu başarının sebebi, aile meselelerine doktorlarımız gibi yaklaştık. Yani, muayene, teşhis, reçete ve kullanım kılavuzu prensibimiz oldu. Başka bir örnekle kabadan vurulan bir iğne değil, kollara takılan bir serum gibi usül geliştirdik. 1998 yılında Almanya, Fransa’da başlatılan bu program, hamdolsun sayısız ailelerin ocaklarının sönmemesine vesile oldu. Bu hususta her türlü fedakârlık yaparak, ülkemizin birçok beldelerine giden erkek ve hanım uzman kardeşlerimize candan teşekkür ediyorum.

İşte Ribat Radyomuzda başlayacak bu özel programı da aynı usulde, aynı formatta yapmaya çalışacağız. Ülke halkımızın yani hepimizin az çok derdi, sıkıntısı, problemi aynıdır. Nefislerden, şeytanlardan, insan şeytanlarından, laiklikten, baskılardan, dayatmalardan kaynaklanan iç ve dış dünyamıza yönelik birçok mes’elelerimiz vardır. Bu soru ve sorunlara sana göre-bana göre değil; fıkıh sahasına girmeden ki böyle bir uzmanlık alanımız da yoktur. Peki, nasıl olacak? Derseniz, bunun cevabını Radyo Ribat’tan dinledikçe anlamaya-kavramaya başlayacağız. Buna delilin nedir? Diye bir soru sorarsanız, bunun delili çeyrek asırdan beri Müslüman halkımızın dertlerine, meselelerine gücümüz nispetinde yardımcı olmamızdandır.

Mesela, bundan 30-40 sene önce görmediğimiz, yaşamadığımız birçok konu var. Bu mesele aileleri, toplumumuzu temelden ilgilendiriyor. Önümüzde ise farklı fıkıh dosyaları vardır. Evrak fıkhı, hareket fıkhı, farazi fıkıh, muvazene fıkhı, geçiş dönemi fıkhı vs. gibi… TV kanallarına çıkıp kendi aralarında yapacakları tartışmayı, halkımızın gözü önünde yapıyorlar. Dinleyenlerimiz çoğu tatmin olmadığı gibi, ilim ehline, fıkhımıza yönelik bir takım istifhamlara kapı açıyor ve güven kayboluyor. Usül açısından şahsım olarak bu programları tasvip etmiyorum. Fıkıh uzmanlarımızın kendi aralarında konuşup, tartışıp, ortak neticeyi, ehil bir sözcü aracılığı ile kamuoyuna duyurması, arzulanan bir usuldür.

İnşaallah istifade edebileceğinize inandığım meseleler ve çözümler programı, halkımızın diliyle, anlayacağı bir usül ile ve tespit edilmiş problemlerin çözümüne sebep olur inancındayız.

İşte bu duygu, bilgilendirme ve neticeye sebep olacak programın tüm dinleyenlerimize faydalı olacağına olan inancımı tekrarlıyor, selam ve sevgilerimi sunuyor ve Ribat Radyosunu takip edeceğiniz adresi belirterek 10 Şubat 2015 Salı akşamı saat 19.00’da buluşmak üzere cümlenizi Rabbimize emanet ediyoruz.

Ribat FM’i dinlemek için:  

www.ribatfm.com.tr

yeniakit

Bu yazı toplam 932 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar