Rezidanslı Vekil Yine Aday

Rezidanslı Vekil Yine Aday

CHP, rezidans skandalına rağmen Gamze Akkuş İlgezdi’yi yeniden milletvekilliğine aday gösterdi. Meclis'te 'Ezilenlerin yanındayız' mesajı veren İlgezdi’nin ultralüks dairelerde oturduğu ortaya çıkmıştı.

Meclis'te sol yumruğunu havaya kaldırarak 'ezilenlerin yanındayız' mesajı veren CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP'den İstanbul 1. bölge 2. sıradan yeniden aday gösterildi. Adı rezidans skandallarına karışan İlgezdi'nin 3'ü rezidans olmak üzere 16 lüks dairesinin bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bağdat Caddesi'nde Four Winds Residence'ta 5 milyon dolar değerinde 3 lüks dairesi bulunan İlgezdi'nin ailesi de Buz Residence'ta oturuyor.

8 MİLYON DOLAR HARCADI

İlgezdi'nin Kadıköy'deki 12 buçuk milyon dolarlık 3 ultralüks rezidans daireyi birleştirerek tek bir daire haline getirdiği binanın içini 8 milyon dolara döşetti. Four Winds Rezidans'ın 18'nci katın tamamını satın alan Gamze İlgezdi'nin, 349, 151 ve 155 metrekarelik üç daireyi birleştirerek tek bir daire haline getirdi. 2 milyon 350 bin dolarlık 3 dairenin içine de 8 milyon dolar harcadı.

GECEKONDUDAN REZİDANSA

İlgezdi, 90'lı yıllarda Kağıthane'deki bir gecekonduda yaşıyordu. O yıllarda dişhekimi olarak görev yapan İlgezdi'nin kaderi, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile evlendikten sonra değişti. Düğün hediyesi olarak belediyenin Sağlık İşleri ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne atanan Gamze İlgezdi, son seçimlerde CHP'den milletvekili oldu. Kısa sürede Kağıthane'deki kiralık bir gecekondudan çıkıp Bağdat caddesinde 15 milyon liralık 3 rezidans dairesi sahibi olan İlgezdi'nin DHKP-C'nin yöneticilerinden olan devrimci eniştesinin bile 6 lüks dairesi bulunuyor.
 

 

YOLSUZLUK SERÜVENİ


Gamze İlgezdi'nin eşi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin 5 yıllık görevinde ise yolsuzluklar yaptığı ortaya çıkmıştı. Göreve geldiği anda ilk icraat olarak belediye binasının kira bedelinde sebepsiz artış ile yolsuzluk yaptığı tespit edildi. Bu durumun peşi sıra birçok ihalede belediye başkanı olarak yolsuzluklara karışan ve makam odasının mobilyaları için bir servet ödeten İlgezdi bu suçlamalardan sahte müfettiş raporlarıyla kurtulmaya çalışmıştı. Battal İlgezdi 29 Mart'ta seçilir seçilmez ise ilk icraat olarak belediyede 2 müdürlük verdiği eşi Gamze Akkuş'la dünya evine girdi. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin imar yolsuzlukları hakkında onlarca önerge veren isimler ise darp edildi.

Sözcü'nün haberini suç unsuru kabul etti

İlgezdi'nin CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'a dilekçe yazdığı ortaya çıktı. Sözcü Gazetesi yazarlarının da konuyu gündeme getirmesinden rahatsız olan İlgezdi, Necati Doğru ve Yılmaz Özdil'den söz ederek haklarında hukuki süreç başlattığını ifade ediyor. İlgezdi, bu haberin İstanbul'daki 50 bin CHP üyesine özel bir çağrı SMS şirketi ile yollandığı ve bunu da eski Parti Meclis Üyesi Hüsniye Kaya'nın yaptığını iddia etti. Kaya'yı il yönetim kurulu disipline sevk etti. Mesajda etik dışı bir durum olmadığını belirten Kaya ise, "Mesaj atmadım demiyorum. Rencide edecek hiç bir ifşada bulumadım. Usulsüz bilgi toplamaya itirazım oldu" dedi.