Reyhanlı'da Bombalı Araç Etkisiz Hale Getirildi

Reyhanlı'da Bombalı Araç Etkisiz Hale Getirildi

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde park halindeki bir otomobilde ihbar üzerine yapılan aramada bomba düzeneği bulundu. İlçede büyük paniğe neden olan bomba düzeneği, fünye ile patlatıldı

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde park halindeki bir otomobilde bomba olduğu ihbarı yapıldı. Suriye plakalı bir cipin altındaki cisim, fünye ile patlatıldı.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde park halindeki Suriye plakalı bir otomobilde bomba olduğu ihbarı yapıldı. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilip önlem alınarak, paket etkisiz hale getirildi.

Reyhanlı İlçesi'nin Bağlar Mahallesi Mimar Sinan Caddesi'ndeki bir evin önünde duran otomobilin altında bomba olduğu ihbarını alan polis, olay yerine çok sayıda ekip sevk etti. Ekipler, caddeye güvenlik şeridi çekerek araç ve yaya trafiğine kapatıp bomba imha uzmanı çağırdı. Kısa sürede olay yerine gelen bomba imha uzmanları hazırlıklarını yaptıktan sonra otomobilin altında bir paket olduğunu belirledi. Bunun üzerine ekipler otomobilin altına gönderdikleri robot ile paketi kontrollü bir şekilde imha etti.

Ardından ekipler, pakette inceleme yaparken, içeriğiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

BİR AY ÖNCE DE BOMBA BULUNMUŞTU

11 Şubat 2013'te 18 ve 11 Mayıs 2013'te de 52 kişinin ölmesine neden olduğu iki ayrı bombalı saldırının hedefi olan Reyhanlı İlçesi'nde geçen 1 Mart'ta da Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Cephet-ül Hak komutanlarından 40 yaşındaki Yusuf El Hasan'ın Suriye plakalı otomobilinin altına 2 bomba bırakılmış, devriyede olan polisin dikkati sayesinde fark edilen bomba, robot yardımıyla kontrollü olarak imha edilmişti.