Reyhanlı haykırıyor: Sınırlar kalksın!

12 Ocak, Pazartesi, saat 11:26. Reyhanlı'dayız. Dün gece geldik. Halk, Gazze'yle Dayanışma Konvoyu'nu kelimenin tam anlamıyla bağrına bastı. 250 araçlık bir destek konvoyuyla karşılandık. Binlerce Reyhanlı sakini yaman soğuğa rağmen gecenin geç saatlerine kadar belediyenin önündeki meydanda bizimle beraber İsrail'e lanet okudu, mazlum ve kahraman Filistin halkına –bilhassa İslami direniş hareketine- selam gönderdi.

Reyhanlı sakinleri diyorum, ama tabii ki sakin değildiler. Öfkeliydiler. Sadece İsrail'e değil, Ümmet-i Muhammed'i Siyonist emperyalistlerin karşısında acze düşürmekten başka işe yaramadığı halde suni sınırları anlamsızca muhafaza eden Müslüman idarecilere de öfkeliydiler. "Sınırlar kalksın" sloganıyla yeri-göğü inleterek, güçlerini ve imkânlarını birleştirmiş bir İslam dünyasının önündeki 'ulus devlet taassubu'nu aşmaya çağırdılar idarecileri.

Sonra, gece yarısına doğru, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Filistin dostlarını birer birer, ikişer ikişer, üçer üçer evlerine götürüp en güzel şekilde ağırlayarak İslam kardeşliğinin ve dava arkadaşlığının mükemmel bir örneğini sergilediler. Olağanüstü misafirperverlikleri ve bu 'seferberlikte' ortaya koydukları olağanüstü organizasyon kabiliyeti hepimizi mest etti. Allah da onları mest etsin. Allah hepsinden razı olsun. Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi, Reyhanlı'nın üzerine olsun. Organizasyonun başını çeken Filistin poşulu Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'ye mahsus selam.

Bu sabah erkenden Suriye'ye geçecektik, fakat İstanbul'dan, Malatya'dan, Kilis'ten, her yerden yeni arkadaşlar gelip grubumuza katıldığı ve bunların çoğunun pasaportu olmadığı için işlemler uzadı. Şu saatlerde pasaportsuz arkadaşların da geçişini temin etmek için girişimlerde bulunuyoruz. Normalde olacak şey değil, ama olur mu olur. Olursa, sınırı fiilen kaldırmış olacağız.

Aslında Müslüman halkları ayıran sınırlar bir bakıma zaten fiilen kalkmış bulunuyor. İslam toprakları halkların gönlünde birbirine katıldı, birbiriyle bütünleşti. Dünkü yazımda, Adana'da dalgalanan sayısız Filistin bayrağından söz ederek, "Burası Adana mı, yoksa bir Filistin şehri mi?" diye sormuştum. Türkiye'nin bütün şehirleri Filistin şehirleri oldu, elhamdülillah. Bunu gören Filistinliler durur mu? Önceki gün Batı Şeria'da Gazze için düzenlenen bir gösteride halk Türkiye bayraklarıyla yürüdü. Türkiye nasıl Filistin olduysa, Filistin de Türkiye oldu.

Yazımı burada kesmem gerekiyor"

Haber gelmiş, sınır kapısına gitmemiz gerekiyormuş"

İtlip üzerinden Şam ve Colan inşaallah"

Yeni Şafak

Bu yazı toplam 994 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar