Reuters: PKK'nın YDG-H ile İlişkileri Belirsiz

Reuters: PKK'nın YDG-H ile İlişkileri Belirsiz

Murat Karayılan'ın PKK ile YDG-H'nin bağlantılı olmadığını belirten sözleri üzerine Reuters'da bir YDG-H dosyası hazırladı.

Uluslararası haber ajansı Reuters, PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'yle (YDG-H) ilgili hazırladığı dosyada PKK ile YDG-H'nin ilişkisinin belirsiz olduğunu, ancak YDG-H'lilerin PKK'nın yanında devletle savaşmak için kararlı olduğunu yazdı.

Haberde YDG-H üyelerinin 'ayrılıkçı' olduğu güzellemesi yapılırken, bir militanın “polis ve asker tutuklamak için mahallemize geliyor, biz de hendek kazıp barikatlar kuruyoruz" sözlerine yer verildi.

Mesajları televizyondan alıyorlar

Mesajları televizyondan alıyorlar Pamuk'un haberine YDG-H'nin PKK ile ilişkisinin belirsiz olduğuna dair bir giriş yapsa da aynı haberde Kani Kobani adlı PKK'lının Kerkük'te Reuters'a konuşarak YDG-H hakkında, “YDG-H'nin PKK'yla doğrudan bir ilişkisi yok, çünkü çok kolay deşifre olabilirler. Onlar genel emirleri televizyon aracılığıyla alıyorlar. Tüm yoldaşlar televizyon izliyor ve hepimiz mesajları yorumlamayı biliyoruz" dediği ifade ediliyor.

PKK onların başarısızlığını üstlenemez

Bir çok YDG-H'linin görüşüne yer verilen haberde, örgütün emri PKK'dan almadığı, ancak yarı bağımsız olarak aynı çizgide hareket ettikleri iddia edildi. Geçtiğimiz günlerde Karayılan'ın “YDG-H hezimete uğramıştır. Bunun hesabını kendileri verecektir. PKK onların başarısızlığını üstlenemez. YDG-H'nin HPG bağlantısını halkımıza unutturmalıyız." sözleri ortaya çıkmıştı.

Karayılan daha önceki başka bir açıklamasında YDG-H ile bağlantılarını kabul ederek "Gençlik yeni bir yapılanmaya gitti, YDG-H illegal biçimde mücadele ediyor" ifadelerini kullanmıştı