"Reklam Filmi CHP'nin Bakış Açısını Gösteriyor"

"Reklam Filmi CHP'nin Bakış Açısını Gösteriyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, CHP'nin reklam filminde başörtülü kadınları dışlaması ile ilgili konuştu.

Nebati, "Reklam filmi CHP'nin bakış açısını gösteriyor. Onlar başörtülüleri ötekileştiren, muhafazakar, dindar diye nitelendirdiğimiz insanları görmezlikten gelen bir koda sahipler" dedi.

"CHP’NİN BAKIŞ AÇISINI GÖSTERİYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin başörtülü bir avukatı, başörtülü bir hakimeyi, başörtülü bir öğretmeni kabul etmesi kendileri açısından zaten söz konusu olamaz. Onlar uzun yıllardır konuştukları kasketli, göbeğini kaşıyan ya da temizlik yapan başörtülü kadınlara ilişkin bakış açılarını aslında devam ettirdiklerini göstermeleri açısından önemli.

"CHP BAŞÖRTÜLÜLERİ ÖTEKİLEŞTİRİYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi’nden belki tersi bir reklam filmi olmuş olsaydı hiç inandırıcı gelmezdi benim açımdan. Çünkü onların hayallerindeki bir Türkiye’de başörtülü bir milletvekili, bir öğretmenin olması bir kabustur, dolayısıyla onlar başörtülüleri ötekileştiren, muhafazakar,  dindar diye nitelendirdiğimiz insanları görmezlikten gelen bir koda sahipler. Dolayısıyla bu koda sahip bir zihniyetin çektiği reklam filmi de bu olur.

Vitrin olarak kullanıyorlar, daha önce de hiç olmayacak bir şekilde, sanırım Gaziosmanpaşa’da olmuştu bu, çarşaflı bir kadına rozet takarak oy alacaklarını zannediyorlardı. Kandırmacadan ziyade bir şey değil. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, bu değerlendirmeleri A Haber canlı yayınında yaptı.