Refah Sınır Kapısı Yine Kapatıldı

Refah Sınır Kapısı Yine Kapatıldı

Mısır, insani durumlar için iki günlüğüne açtığı Refah Sınır Kapısı'nı yeniden kapattı

Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın Mısır yönetimi tarafından 2 gün süreyle açık tutulduktan sonra tekrar kapatıldığı ve sınırda mahsur kalan Gazzelilerin geri gönderildiği bildirildi.
Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sınır Kapıları İdaresi Heyetince yapılan yazılı açıklamada, "Mısır makamları, insani durumlar için açılan Refah Sınır Kapısı'nı 2 gün aradan sonra tekrar kapattı." ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, bu süre zarfında sınır kapısından hasta, öğrenci, oturum izni bulunan ve yabancı pasaport hamili olmak üzere toplam 739 kişinin Mısır tarafına geçtiği, sınırda mahsur kalan bin 220 kişinin de Gazze'ye dönüş yaptığı kaydedildi.  
Mısır makamları, Çarşamba gününden itibaren 2 günlüğüne "insani durumlar" için Refah Sınır Kapısı'ndan karşılıklı geçişlere izin vermişti.
İsrail ablukası nedeniyle Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı Refah, Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından sık sık kapatılıyor.
Son olarak 24 Ekim 2014'de Kuzey Sina vilayetinde iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, "terör sorununu kökünden çözmek" iddiasıyla bölgede 3 aylık olağanüstü hal ilan etmiş, bu çerçevede Refah Sınır Kapısı'nı da kapatmıştı. 24 Ekim 2014'den bu yana, Mısır'da ve diğer ülkelerde beklemek zorunda kalan Gazzelilerin dönebilmesi için ülke yönetimi, Refah'ı 4 defa kısa süreliğine "tek yönlü" açmıştı.