Refah Kapısı'ndan 17 günde 4 bin 287 kişi geçti

Refah Kapısı'ndan 17 günde 4 bin 287 kişi geçti

Refah Sınır Kapısı'nın açıldığı 10 Temmuz'dan bu yana Gazze'den Mısır tarafına 3 bin Filistinli, Mısır'dan Gazze'ye ise bin 287 kişi geçiş yaptı

Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı'ndan, 10 Temmuz'dan bu yana iki yöne, 4 bin 287 kişinin geçtiği bildirildi. 

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Refah Sınır Kapısı'nın açıldığı 10 Temmuz'dan bu yana Gazze'den Mısır tarafına 3 bin Filistinli, Mısır'dan Gazze'ye ise bin 287 kişi geçiş yaptı" denildi.

Açıklamada, Gazze tarafına 777 ton ilaç, tıbbi malzeme ve gıda yardımı nakledildiği, İsrail saldırıları sebebiyle yaralanan Filistinliler de tedavi görmek üzere Mısır'daki hastanelere sevk edildiği belirtti. 

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Sina Vekili Tarık Tahir de yaptığı açıklamada, Mısır tarafında, Filistinli hastaları karşılayan ve hastanelere nakleden ilk yardım ekipleri ve uzman doktorların Ramazan Bayramı boyunca da görev yapacağını bildirdi. 

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmiş genellikle sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı saldırılarda, şu ana kadar bin 62 Filistinli ölmüş, 6 binden fazla kişi yaralanmıştı.