Rasim Ozan Kütahyalı Aydın Doğan'ı neden kızdırdı?

Rasim Ozan Kütahyalı Aydın Doğan'ı neden kızdırdı?

Sivri dili ile nam salan Rasim Ozan Kütahyalı yazdığı köşe yazısının ardından Aydın Doğan ile davalık oldu. Aydın Doğan'ın yargılanma sürecini kaleme alan Sabah Gazetesi köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın yazısı Doğan medya yayın organları tarafından if

Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahya'lının köşe yazısına Aydın Doğan'dan suç duyurusu geldi. Rasim Ozan Kütahyalı'nın kaleme aldığı köşe yazısı hakkında suç duyurusunda bulunan Aydın Doğan neden suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Sivri dilli yazar Rasim Ozan Kütahyalı öyle bir yazı kaleme aldı ki. Rasim Ozan Kütahyalı'nın yazısının ardından Aydın Doğan hemen suç duyurusunda bulundu. Aydın Doğan'ın yargılanma sürecini kaleme alan Sabah Gazetesi köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın yazısı Doğan medya yayın organları tarafından iftira olarak nitelendirildi.

Doğan'ın avukatı Şehnaz Doğan Yüzer'in yaptığı yazılı açıklama da bugün Hürriyet, Posta, Radikal gazetelerinin ilk sayfalarında yer aldı.

Yazılı açıklamada, Aydın Doğan hakkındaki yargı sürecinin Cem Uzan'in iftirasıyla başladığı, Aydın Doğan'ın birçok davadan beraat ettiği ve Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın yazısıyla yargı sürecinin etkilenmeye çalışıldığı ifade edildi.

Doğan'ın avukatının yaptığı açıklama şu şekilde:

"Sahipliği konusu 17 Aralık 2013 tarihinden bu yana “havuz” kelimesiyle birlikte sıkça gündeme gelmekte olan Sabah isimli gazetenin müvekkilim Sayın Aydın Doğan ile ilgili iftira ve yalana dayalı çirkin yayınları artarak devam etmektedir. Müvekkilim bugüne kadar bu karalama kampanyasını sabırla karşılayarak cevap vermemiştir. Ancak müvekkilimin sessiz duruşunu yanlış değerlendiren Sabah gazetesinin ortalıkta gözükmeyen sahibi ve yönetimi, tetikçileri aracılığıyla ahlak sınırlarını zorlamaktadır. Müvekkilim hakkındaki bu süreç halen yolsuzlukları nedeniyle yurtdışında kaçak yaşamakta olan Cem Uzan’ın bundan 13 yıl önceki bir iftirasıyla başlamıştır. Geçen bu süre içinde ise müvekkilim aynı konuyla ilgili davalarda yedi ayrı mahkemede yedi kez beraat etmiştir. Buna rağmen Rasim Ozan Kütahyalı isimli şahsa yazdırılan yazıyla Yargıtay süreci etkilenmeye çalışılmaktadır. Pazartesi günü bu yazıda imzası bulunan şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı, Sabah yönetimi hakkında yasal yollara başvuracağımızı kamuoyuna duyururuz'

Rasim Ozan Kütahlı da Aydın Doğan'ın suç duyurusunu bugünkü köşesine taşıyarak şunları yazdı:

Dünkü yazımla ilgili Aydın Doğan hakkımda suç duyurusunda bulunmuş.

Fakat suç duyurusunun içeriği komedi.
Ben zaten paralel örgütün Doğan'a zorbalık yaptığını ve kendisini kafeslemek için beraatlerini bozduğunu yazıp duruyorum. Aydın Bey ise sanki Yargıtay'da beraatini bozduran benmişim gibi suç duyurusunda bulunmuş.
İnsan gülüyor...

Fakat kendisi beni iyi tanır ki ben doğru bildiğimi yazmaya devam ederim. Benim talimat almayıp inisiyatif alan bir şahsiyet olduğumu da Aydın Bey iyi bilir.
Doğan'a haksızlık yapıldığı zaman da karşı çıkmasını bilirim. Mesela Doğan'a bu paralel muamele açık bir zorbalıktı. Paralel örgüt Türkiye'yi vesayet altına alma projesine Doğan'ın da destek vermesi ya da en azından bu ihanete suskun kalması için kalleşçe bir yöntemle tüm Doğan Ailesi'ni esir etmeye çalışıyordu. Paralel örgüt vereceği iki kararla Doğan'ı 5 milyar dolara yakın bir mali yük altına sokabilirdi...