Rapor: “İşgal Güçleri Son Savaşta 17 Basın Mensubunu Şehit Etti”

Rapor: “İşgal Güçleri Son Savaşta 17 Basın Mensubunu Şehit Etti”

Rapor: “İşgal Güçleri Son Savaşta 17 Basın Mensubunu Şehit Etti”

Filistin Yerel Radyo ve Televizyonlar Birliği işgal güçlerinin Ağustos ayında Gazze’de 7 gazeteciyi şehit etmesiyle savaşın başından beri şehit ettiği gazeteci sayısının 17’ye yükseldiğini belirtti. Birlik, suçluların cezalandırılması için Arap ve uluslararası soruşturma komisyonları kurulmasını istedi.

Birlik yayınladığı raporda, işgal güçlerinin Ağustos ayında aralarında İtalyan muhabirin de bulunduğu 7 kişiyi şehit ettiğini, Batı Yaka’daki barışçıl gösterileri dağıtırken de 12 kişiyi yaraladığını ifade etti.

Raporun devamında, şehit olan 7 basın mensubuyla birlikte savaşın başından beri şehit gazeteci ve muhabir sayısının 17’yi bulduğuna ve basın mensuplarını kasten hedef alan işgal güçlerinin Gazze’de 9 kişinin de evini bombaladığına dikkat çekildi.

Basın mensuplarına karşı baskı ve tasfiyelerini sürdüren işgal güçleri geçen ay iki muhabiri tutukladı, aralarında AA muhabirinin de bulunduğu üç kişiyi de ifade vermeye çağırdı.
 
Gazze savaşında tam bir vahşet sergileyen işgal güçleri, yaptığı cinayet ve barbarlığı dünyaya duyurmaya çalışan basına ait ofisleri, merkezleri ve binaları da hedef alarak birçoğunun yerle bir olmasına neden oldu.

 

FİEM