Raid Salah Türkiye'de

Raid Salah Türkiye'de

Kudüs Muhafızı ve Filistin 1948 İslami Hareketi Lideri Raid Salah, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye geldi

Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah'ın Türkiye'deki temasları sürüyor. Filistin 1948 İslami Hareketi Lideri Raid Salah, görüşmelerinde Mescid-i Aksa'da artan siyonist saldırılara dikkat çekerken seçimlere az bir süre kalan ülkemiz için de duyarlılığını gizlemiyor. Daha önce yine yenisafak.com'a verdiği bir röportajda ilettiği Soma taziyesiyle hatırlanan Raid Salah, seçimlerin bütün ümmet için kritik bir öneme sahip olduğunu ve Türkiye'nin 12 yıllık iktidarının başarılarının takdir edilmemesinin büyük bir haksızlık olacağını vurguluyor.
 
Kudüs Muhafızı Raid Salah Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı ve Diyanet İşleri Başkanı ile görüştü.
"Seçimin sonuçları sadece Türkiye'yi etkilemeyecek"
"Türkiye'deki seçimler hakkında mülahazalar" başlığıyla yayınlanan seçim açıklamasında şu hususlar yer alıyor:
"Şüphesiz ki ister Türk olsun ister olmasın, ister Müslüman olsun ister gayri müslim her özgür ve aklı selim sahibi kişi, yaklaşan Türkiye Milletvekili seçimlerinin sonuçlarının yalnızca Türkiye'yi etkilemeyeceğini bilir. Bu seçimlerin sonucu hem bölgesel olarak hem de küresel olarak etkili olacaktır.
Bu esaslar üzerine, Türkiye ve Türk halkını seven bir Müslüman Filistinli olarak seçim hakkındaki mülahazalarımı tarihe bir not düşülmek üzere beyan etmek istiyorum.
"Siyasi istikrarın devamı gerekiyor"
Türkiye'deki toplumsal barışın ve güvenliğin devamlılığı için ve bu toplumsal barışın kazandırdığı yatırımların ve toplumsal adaletin sürekliliğinin sağlanması şüphesiz ki siyasi istikrarın devamlılığını gerektirmektedir. Bu istikrarın devamlılığı için parlamentodaki koltukların çoğunluğuna sahip olan bir iradenin çoğunluğu sağlaması gerekmektedir.
Özellikle son 12 yılda Türkiye'nin yönetimini iyileştiren, uluslararası ve bölgesel çapta söz sahibi olan parlak bir yönetim haline gelişinde dosdoğru ve cesur bir adım atan iktidarı takdir etmemek haksızlık olacaktır.
"Türkiye'yi tek bir ev haline getirmek için yarışın"
Kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına bütün Türkiye halkına sesleniyorum ve onlara dinlerinin, mezheplerinin, ırklarının farklılıklarına rağmen şunu söylüyorum: Türkiye'yi tek bir ev tek bir aile haline getirme hedefi için birbirinizle yarışın. Oy veren her bir erkek ve kadın bireyin oyu, küresel siyonist yapılanmanın, batılı haçlıların ya da kindar batılıların güçlenmesinden uzak olmalıdır. Bu fitneci kuvvetlerin güçlenmesi Türkiye'nin inşası için iyi değildir.
"Türkiye'nin gücü Aksa'nın ve Gazze'nin kurtulması için bir güçtür"
Eğer Türkiye güçlü olursa yalnızca kendi halkı ile güçlü olmayacaktır aksine ümmetimizdeki bütün mazlumlarla birlikte güçlü olacaktır. Hassaten Türkiye'nin gücü Kudüs'ü Şerif'in kurtuluşu için, Mescid-i Aksa'nın, muhasara altındaki Gazze'nin kurtuluşu için bir güç olacaktır. Türkiye'nin gücü Çin'de, Burma'da, Orta Afrika'da, Suriye'de, Mısır'da, Yemen'de, Libya'daki mazlumların gücü olacaktır.
"Ankara'nın ve İstanbul'un yolu Mekke, Medine, Kudüs yollarının parçasıdır"
12 yıllık siyasi iktidara ve istikrara baktığımızda gördük ki Türkiye halkı, komşusu olan Suriye halkı açken tok kalamaz.Türkiye halkının, Filistin işgal altındayken özgürlük nimetini tatması mümkün olmaz.
Şüphesiz ki Ankara'nın ve İstanbul'un yolu, Mekke-i Mükerreme'nin, Medine-i Münevvere'nin ve Kudüs'ü Şerif'in yolunun bir parçasıdır. Şüphe yok ki boğularak ölen Aylan Kürdi isimli çocuğun üzüntüsü bütün Türkiye'nin üzüntüsüdür.
"Güvene en layık olan siyasi irade şu anki hükümettir"
Ey Türkiye'li seçmen kardeşlerim! Şüphesiz ki seçileceklerin içinde Türkiye'yi yönetmesi en hayırlı olan "El-kaviy El-emin (güçlü güvenilir)" olandır. Muhakkak ki bu güvene şu anda en layık olan siyasi irade ise 12 yıllık çalışmları ile güven ve istikrar sağlayan hükümettir. Bundan dolayı Türk halkına şunu nasihat etmeye ve onlara şunu söylemeye tereddüt etmiyorum: Çocuklarınızın ve çocuklarımızın geleceği için aramızda aç, mülteci, dul ve yetim kalmaması için gelin bu seçimde sandıkta iyi düşünerek, toplumu kaosa sürüklemeyecek olan inanca ve iradeye "Evet" deyiniz.
Birlikten kuvvet doğar inancı ile tüm inançlı kadroların bir ve beraber olması da elzem bir durum olarak ortaya çıkmaktadır. Bu inançla aynı idealleri paylaşan, aynı kıbleye dönmüş, aynı dünya bakışına sahip siyasi hareketlerin de bir an evvel aynı çatı altında toplanması tüm İslam alemi gibi bizi de mutlu edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye halkını en kalbi dualarımla selamlıyorum.
Seçimlerin genelde İslam alemi, özelde Kudüs, Mescid-i Aksa ve Türkiye için hayırlı sonuçlanmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum"
Saygılarımla.
Kardeşiniz;
Raid Salah
Filistin 1948 İslami Hareketi Lideri (Mescid-i Aksa Muhafizı)